Диета, но за ден

23909
Диета, но за ден
Един разтоварващ ден в месеца може да ви спести седмици глад

След връхлитащите ни празници и претрупаните трапези, последното, което е останало у вашето тяло е чувство за глад. За да не ви се налага да спазвате 90 или дори 5-дневни диети, най-добре е да се ориентирате към разтоварващите дни.

Това са дни, в които ce ĸoнcyмиpaт единствено мляĸo, млечни продукти, плoдoвe и зeлeнчyци, а днeвният eнepгиeн прием e мeждy 600 и 1000 ĸĸaл. Разтоварващи дни могат да се пpoвeждaт 1-2 пъти ceдмичнo, като по-подходящи за тази цел са почивните дни, тъй като през работната седмица не винаги е уместно, а и възможно, да се намалява толкова енергийният внос.

Протеин в сърцето е враг на килограмите

Изглежда учените са на път да отктрият начин как да спасят човечеството от затлъстяване – просто трябва да се научим да контролир...

Ако решите, че ще изкарате не един, а два разтоварващи дни, то е хубаво да запомните, че единият ден трябва да се хванете за зелено т.е. да похапвате само плодове и зеленчуци, а вторият да заложите на млечните продукти.

И ако вече сте увесили нос, представяйки си колко мъчително би било да издържите цял ден на две ябълки и 3 литра вода, можете да поемете дълбоко въздух и да си отдъхнете, тъй като разтоварващите дни изключват глада от менюто. Това, което трябва да направите, е да си организирате поне пет хранения – закуска, предобедна закуска, обед, следобедна закуска и вечеря.

Когато разделяме храната си на няколко порции, спомагаме за ускоряването на метаболизма и, разбира се, свалянето на килограми.

Важно условие за разтоварващия ден е липсата на тежки физически натоварвания. Да, прочетохте изречението правилно. За разлика от повечето режими на хранене, чиято цел е смъкването на килограми и неизменно включва упражнения и движение, по време на този пречистващ ден трябва да щадите тялото си, тъй като енергията, която тялото ви ще получи чрез храната, ще бъде наполовина по-малко от тази в нормалните ви дни за хранене.

Диета за бодрост

През пролетта човек често се чувства без сили. Липсата на слънце, еднотипното хранене, стресът, предизвикан от студа, прекараните насти...

Не забравяйте, че трябва да приемате много течности (сок, вода, чай), но и да се опитате да се настроите позитивно през този ден. Това не е диета, която ще ви ограничи от любимите ви храни за седмици, та дори и месеци, а само един единствен ден, който ще ви приближи до идеалното за вас тегло, а и ще успокои гузната ви съвест за шоколадовата торта, с която прегрешихте на Гергьовден.

Редактор: Десислава Симова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com