Ето как кокосът ще подобри здравето ви!

13950
Ето как кокосът ще подобри здравето ви!
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Кокосът е един от любимите продукти на всеки, който иска да запази здравето и красотата си за по-дълго. Той не само мирише страхотно, не просто може да се използва както в ритуалите за красота, така и за приготвяне на кулинарни изкушения. Той е източник на здраве за цялото тяло, без значение дали ще изберете да го приемате отвътре или отвън.

Ето какво трябва да знаете, ако искате да включите кокос в грижата за здравето си. Въвеждането на кокосово масло във вашата диета може да има много ползи за вашето здраве, главно ако имате проблеми с храносмилането, паметта или когнитивната функция, нивата на холестерола и кръвната захар. Това са основните предимства на кокосовото масло във вашата диета:

Откриха как да не пълнеете от ориза

Обичате ли ориз, но се притесняват за теглото си? Добрата новина е, учените са открили начин за намаляване на съдържанието на калории...

Храносмилането: Aнтибактериалните, противогъбичните и антимикробни свойства помагат да се контролират паразитите и гъбите, като същевременно се подпомага ефективното усвояване на основните хранителни вещества. С други думи, кокосовото масло не само е лесно смилаемо, но и подобрява производството на пробиотици. Друго медицинско проучване установило, че тези, които ядат кокосово масло, изгарят повече мазнини, отколкото са правили, когато кокосът не е част от диетата им.

Кръвната захар и енергията: Кокосовото масло съдържа вещества, които поддържат производството на инсулин под контрол, което е от съществено значение за здравословните нива на кръвната захар и устойчивата енергия. Тъй като кокосовото масло подпомага метаболизма ви, това е чудесна съставка, която можете да добавите към вашата сутрешна напитка по избор, за да поддържате енергията си през целия ден.

Холестерол и хормонален баланс: Според публикацията на Харвардското медицинско училище, кокосовото масло съдържа някои здравословни мазнини, които подобряват нивата на холестерола, когато се използват умерено. Това са същите видове мазнини, които ще откриете в авокадото и сьомгата. Тъй като кокосовото масло има здрави киселини като лауринова киселина, капринова киселина и каприлова киселина, можете да го включите в готвенето чрез смяна на обикновеното масло или зехтин с кокосово масло от време на време. Опитайте да го намазвате върху парче препечена филийка за закуска.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Какво ще се случи с тялото ви, ако пиете редовно жасминов чай?

Колко зеленчуци трябва да се ядат на ден

5 подправки, които трябва да сложите в кафето за плосък корем

Отрицателни последици: Какво се случва, ако не ядете мазнини

Може ли да се ядат ягоди при диабет

Лекар: Ако имате диабет, НЕ яжте тези плодове

Закуската, която ще ви подмлади

Лекар: Тази фраза издава началото на деменция

Експерти: Тези 9 храни пречистват кръвоносните съдове

Лекари: Тези 2 симптома може да са ранен признак на Паркинсон

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com