Google финансира борбата с болестите на сърцето

5409
Google финансира борбата с болестите на сърцето
Снимка: Thinkstock

Дъщерната компания на американската корпорация Google – Google Life Sciences – ще вземе участие в научноизследователски проект по изучаване на най-новите и иновационни методи за борба със сърдечносъдовите заболявания.

Новината е обявена на конференцията на Американската кардиологична асоциация (АКА), състояла се в Орландо, щата Флорида, съобщава ТАСС.

Кои са най-големите убийци на здравото сърце през 21 век?

Атеросклерозата и сърдечно-съдовите заболявания се смятат за най-голямата неинфекциозна епидемия в нашето съвремие, с две думи - те са ...

Стойността на проекта е 50 млн. долара, като Google ще инвестира $25 млн., а останалата половина ще бъде от АКА. За АКА това ще стане най-голямата сума, давана някога за изследователски проект.

Както заявил Анди Конрад, ръководител на Google Life Sciences, от сърдечносъдови заболявания умират повече хора, отколкото от всеки друг недъг. "Този проблем е назрял, за да започнем да го решаваме с помощта на иновациите", отбелязал Конрад, като добавил, че досега прогресът в областта на изучаването на методите за борба със заболяванията на сърцето е бил "изключително бавен".

Според Конрад проектът се намира на ранен стадий, затова за конкретните му детайли все още е трудно да се говори. В началото на следващата година Google и АКА ще назоват име на лидер на съвместното им предприятие, който може да бъде както известен кардиолог, така и всеки друг човек, ако той може да внесе в проекта достатъчно смели и иновационни идеи.

"Наша компания е насочена към търсене на лекарства", отбелязва Конрад, но все още не може да даде никакви гаранции за успех. "Единственото, което можем да обещаем, е, че много ще се стараем", уверил той.

Как да възстановим сърцето след инфаркт?

Международен екип учени създадоха технология за възстановяване на сърдечната тъкан след инфаркт – за тази цел ще бъдат използвани...

Google Life Sciences е създадена през август тази година на базата на биомедицинския център на корпорацията. Компанията се занимава с медико-технологични изследвания и разработки, насочени за решаване на проблемите на хора, страдащи от различни заболявания.

По-конкретно тя е отговорна за създаването на специални контактни лещи за болни от диабет, които са снабдени с датчици за непрекъснато измерване на нивото на глюкоза в сълзите.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com