Хората с тази кръвна група НЕ трябва да ядат месо

8112
Хората с тази кръвна група НЕ трябва да ядат месо
Снимка: iStock/Guliver

Кръвната група предопределя вероятността от конкретни заболявания и поносимостта към определени храни. Голяма част от съвременните хора страдат от непоносимост към определени храни, пазят диети и в същото време не отслабват. Храната, която ядем, реагира химически с кръвта в тялото ни.

Идеята за диета според кръвната група е създадена от натуропата Питър Дж. Д'Адамо. Той предположи, че за да отслабнат и да бъдат здрави хора, носителите на определена кръвна група трябва да ядат някои храни и да се откажат от други. Тази диета ще помогне на тялото ви да смила храната по-ефективно, което в крайна сметка ще предотврати много заболявания. Но в списъка с кръвни групи за притежателите на една от тях е абсолютно забранено да се яде месо. Причината е, че този продукт не се усвоява както при останалите хора и вместо това се отлага в тялото под формата на мазнини, съобщава изданието The Health Site.

Хората с тази кръвна група отслабват най-трудно

Kръвната група, която не трябва да яде месо

Това се отнася за притежателите на група А.

Хората с първа кръвна група (нулева) имат нужда от голямо количество постно месо, птици, риба и зеленчуци. Най-добре е да сведат до минимум приема на зърнени храни, боб и млечни продукти. Хората от тази кръвна група просто трябва да консумират протеини.

Храните, на които хората с четвърта кръвна група (АБ) трябва да обърнат внимание, са тофу, морски дарове, млечни продукти и зелени зеленчуци. Те може да ядат месо, но е по-добре да не се увличат. Обикновено хората с кръвна група AB са склонни да имат ниска стомашна киселина. Затова трябва да избягвате кофеина, алкохола и разновидностите на пушено или сушено месо.

На хората с кръвна група А се препоръчва безмесна диета, базирана на плодове и зеленчуци, бобови и брастения и пълнозърнести храни – в идеалния случай органични и пресни. Носителите на група А имат чувствителна имунна система. Те не успяват да изгорят месото като гориво, то неизбежно се превръща в мазнини.

Тези, които имат трета кръвна група (В), са най-големи късметлии. Те могат да ядат почти всичко. Менюто им трябва да включва месо, риба и млечни продукти, но има и забранени продукти за тях, като царевица, пшеница, елда, леща, домати, фъстъци и сусамово семе.

Лекар: Само тази кръвна група е с по-нисък риск от инфаркт и инсулт

Важно: Статията е единствено с информативна цел! Предоставената в нея информация не замества балансираното хранене и консултацията със специалист!

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Кафе с мляко - как е правилно да се пие

10+ МАЛКИ ТАЙНИ да свалим кръвното у дома БЕЗ ХАПЧЕТА

3 съставки, които ще направят почти всяко ястие полезно за сърцето

При какви заболявания НЕ трябва да се яде кашкавал

Тормоз от магнитни бури - Тактиките да се справите с тях

Може ли чаша топла вода сутрин да предотврати хроничен запек?

Какво ще се случи с тялото ви, ако пиете редовно жасминов чай?

Колко зеленчуци трябва да се ядат на ден

5 подправки, които трябва да сложите в кафето за плосък корем

Отрицателни последици: Какво се случва, ако не ядете мазнини

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com