Как да се борим с целулита?

4733
Как да се борим с целулита?
Снимка: Thinkstock/Guliver

Целулитът е подкожна мастна тъкан, която се натрупва между съединителната тъкан и се появява като неравности по кожата. Следователно това е капсулирана мазнина.

Целулитът е често срещан и наследствен и до 90% от жените имат целулитна тъкан. Поради женския полов хормон, целулитът обикновено се увеличава в резултат на юношеството, бременността и употребата на хормонални препарати.

Някои целулит също се обясняват с лош начин на живот , включително нездравословни диети, прекомерно хранене, храносмилателни проблеми, употребата на тежък тютюн и алкохол и стрес. Нарушенията на венозната циркулация и лимфната циркулация, причинени от липса на упражнения, дефекти на позата, тясно облекло и лоша ергономия също могат да причинят целулит.

В тази статия предлагаме съвети, които помагат в борбата с целулита и предотвратяват появата му.

4 мита за премахване на целулит, които НЕ работят

Целулитът е най-актуалния проблем с кожата, който засяга дамите и от който те се притесняват. Всяка търси решение за премахването му, н...

1. Диета

Ключов фактор в борбата с целулита е укрепването на кожата чрез диета и избягването на яденето на храни, които отслабват кожата. Целулитът най-често се причинява от натрупани мастни клетки или токсини, които влошават еластичността на кожата и кръвообращението. Здравословната диета, базирана на прясна и чиста храна, помага да се контролира ситуацията.

Стремете се да следвате диета с ниско съдържание на мазнини, която включва източници на протеини с ниско съдържание на мазнини и зеленчуци. Освен зеленчуците, плодовете са богати на антиоксиданти, които помагат на тялото да елиминира натрупаните токсини.

Също така намалете приема на лоши въглехидрати като бяло брашно, захар и преработени храни. Също така спрете да пиете кафе и енергийни напитки и не забравяйте да се насладите на много вода, за да прочистите тялото си и да елиминирате токсините.

2. Упражнения

Митовете за целулита, в които е крайно време да спрете да вярвате

Около 80-90% от жените имат целулит. Той засяга и много по-малък процент от мъжете.  Според лекарите терминът "целулит" в медицин...

Въпреки че целулитът се среща и при много слаби хора, намаляването на процента телесни мазнини често има положителни ефекти върху целулита. Колкото повече мазнини има в областта на целулита, толкова по-забележимо е натрупването на целулит.

Аеробните упражнения помагат за изгарянето на мазнини в тялото, тъй като пулсът ви се повишава и метаболизмът ви се ускорява. Правете редовно ходене, бягане, колоездене или плуване и правете силови упражнения в допълнение към аеробните упражнения. Тренировките с тежести помагат за преоформяне на тъканите и омекотяване на целулита, тъй като метаболизмът се засилва и тялото изгаря повече калории.

Например клякането и други движения на бедрата са чудесни упражнения в борбата с целулита. В допълнение към това спортът регулира апетита и намалява настроението по отношение на храната.

3. По-малко стрес

Стресът кара тялото да произвежда кортизол , който ускорява стареенето на кожата и увеличаването на теглото. Високите нива на кортизол в кръвта намаляват количеството липолитични хормони, които са отговорни за унищожаването на телесните мастни клетки. Ето защо е важно да помислите внимателно за темпото, натоварването и притесненията в собствения си живот.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Над каква дневна доза кофеин не е добре да преминаваме?

Само 1 лъжичка от това на ден ускорява метаболизма и помага за отслабване

Тази ядка сваля холестерола - яжте я веднага след ставане от сън

Ябълков оцет за сваляне на пикочната киселина - как се пие

Всички ядем тези храни, но те влошават паметта

Мазните храни, които са полезни за кръвното

Кой е най-добрият лек за схванат врат

Това са най-добрите храни за забавяне на стареенето

Лекар: Сутрин НЕ ставайте от леглото, докато НЕ направите това

Витамините и храните, които разреждат кръвта

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com