Как да запазиш зъбите си здрави и бели

7447
Как да запазиш зъбите си здрави и бели
Снимка: iStock/Guliver

Летния сезон е любим за много хора, времето за забавления, релакс и почивка. Докато се наслаждавате на топлите летни дни обаче можете да се грижите и за здравето на зъбите си. Полезният за тялото витамин Д е достъпен в изобилие през лятото. Той прави костите и зъбите ни здрави. Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да имате здрави и бели зъби през лятото.

Сладоледа е едно от най-любимите удоволствия на всеки ден човек през горещите летни дни. Обаче хората с чувствителните зъби не могат да се отдадат напълно на това удоволствие. Вече има решение на проблемите ви, потърсете си висок клас паста за зъби за чувствителни зъби. Това ще подобри здравето на зъбите ви и ще ги направи по-малко чувствителни. Ще намали неприятните болезнени усещания по време на прием на студени храни или напитки и ще ви даде възможност да се наслаждавате на любимия сладолед.

Нова пломба пази зъбите от микроби

Канадски химици са създали нов тип зъбна пломба, която защитава зъбите от микроби, благодарение на вложените в нея наночастици антибиот...

Приема на захар и сладки газирани напитки определено вреди на зъбите ви, а приема им в големи количества не е полезен за цялото ви тяло. Напитката, с която можете да ги замените и то в големи количества е вода. Опитайте се да замените голяма част от газираните напитки с вода, особено през летния сезон. Тя няма да навреди на зъбите ви и ще се чувствате много по-добре.

В никакъв случай не отваряйте пакети, бутилки и не задържайте предмети със зъбите си. Ако до сега сте го правили на всяка цена се отучете от този навик, защото това сериозно вреди на зъбите ви и може да ви донесе сериозни проблеми. Грижете се за зъбите си много, за да сте удовлетворени от резултатите.

Доста често пренебрегваме устните си, но особено през горещите летни дни и през мразовитите зимни, те страдат изключително много. Започват да се напукват, да се белят и дори понякога се появяват неприятни кървящи ранички, заради по-силно напукване на зоната. Грижете се и за тях!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Отрицателни последици: Какво се случва, ако не ядете мазнини

Може ли да се ядат ягоди при диабет

Лекар: Ако имате диабет, НЕ яжте тези плодове

Закуската, която ще ви подмлади

Лекар: Тази фраза издава началото на деменция

Експерти: Тези 9 храни пречистват кръвоносните съдове

Лекари: Тези 2 симптома може да са ранен признак на Паркинсон

Очите ви сълзят без причина: Ето какво може да го предизвиква

Тези напитки водят до проблеми със сърцето и висок холестерол

Важна информация за коклюша: Опасен и силно заразен

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com