X
 
 

Какво ще се случи с тялото ни, ако спрем захарта за 9 дни

Премахването на захарта от дневното меню за 9 дни може да окаже огромно влияние върху здравословното състояние на човек. Това показват резултатите от проучване, цитирано от The Independent.

Специалисти в областта на храненето провеждат експеримент с 43 деца, страдащи от затлъстяване, като заменят дневните им дози захар с нишесте. Резултатите показват, че най-опасното нещо при захарта не са калориите, които съдържа, а напрежението, което предизвиква в човешкото тяло, което от своя страна влияе на метаболизма.

Какво ще се случи с организма ни, ако глътнем дъвка

Всички сме гълтали дъвка като малки. Всички сме чували какви ли не твърдения по темата какво би се случило с тялото ни. Дали ще остан...

Робърт Лъстиг, педиатър и ендокринолог в детска болница UCSF Benioff в Сан Франциско и основен ръководител на изследването, казва, че след премахването на захарта от менюто им, холестеролът на децата се подобрява, а нивата на инсулин намаляват.

Тези открития подкрепят твърдението, че здравето на децата е изцяло в ръцете на техните родители, които трябва да подхождат много отговорно към хранителния режим на своите наследници, за да им осигурят най-доброто бъдеще.

Изследванията на Лъстиг оспорват широко разпространената теория, че...ДОЧЕТЕТЕ ТУК!

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално