Какъв е пътят към отслабването

9555
Какъв е пътят към отслабването
Снимка: iStock/Guliver

Лятото се завърна, а с него и мисълта у много хора какво да направят, за да влязат бързо във форма за басейна или плажа. Едни тръгват на фитнес, други ограничават храненето, трети започват диети. Всичко това обаче само в съвкупност може да доведе до правилни резултати. Това каза в интервю за БГНЕС фитнес инструкторът Бранимир Кенанов, който успява да помогне на много хора да се преборят с наднорменото тегло и грешното хранене.

„Неяденето е временно решение за сваляне на килограми, което когато бъде прекратено бързо възвръща килограмите, та дори натрупва и в повече. По принцип храненето забързва метаболизма. Следователно - ако хапваме правилната храна, на малки порции и често, ние забързваме метаболизма, който с грешната храна и с малкото ядене сме го „приспали“. Така той ще бъде „събуден“ и ще изразходваме ненужните калории като ги преработваме в качествена мускулна маса“, обясни Кенанов.

Диетолози разкриха тайната на храненето за жените над 40 години

В менюто на жените над 40 години всяка седмица трябва да има най-малко 30 растителни продукта. Освен това храненето трябва да съдържа и...

Според него може да си позволяваме изключения с храните от време на време, но това не трябва да се случва често и трябва да е в ограничени количества.

„Освен храната е много важно и с какво я приемаме. Дали консумираме алкохол или бира“, казва инструкторът, който разработва и хранителни режими.

„Не трябва да ядем пържени неща, въглехидрати като тесто, сладки изделия, оризови и бобени култури. Те доста пречат на изчистването на тялото от мазнините и задържат водата в организма. Когато се ограничат тези изкушаващи храни нещата се случват по-бързо- не задържаме вода, по-бързо изхвърляме вредните вещества, което спомага за възвръщането на добрата фигура“, уверен е треньорът.

Той е категоричен, че няма излишен килограм, който да не може да бъде свален.„Постоянство, търпение, правилна храна, лишения и нещата се получават“, разкрива рецептата на успеха и добавя, че когато решим да влезем във форма трябва да следваме 5 стъпки.

3 начина да се храните здравословно, когато нямате време

Всички знаем какво е да си много зает и последното нещо, за което да имаш енергия след работа вечер е готвенето. С многото задачи и зад...

„Първо трябва да си поставим влизането във форма за цел и да мислим в тази посока. Няма нещо, което не е постижимо, просто трябва яснота затова какво точно искаме и как да го постигнем. След това трябва да разберем какво правим грешно по отношение на храненето, консумирането на течности, спортуването, съня и пр. На трето място – трябва да потърсим съвета на експертите и да ги изпълняваме. Следва най-важното – поддръжката на постигнатото и накрая ни остава да се наслаждаваме на живота в по-здравословната си форма“, чертае пътя към успеха инструкторът и подчертава, че важна роля в тази мисия играе и спортът, чийто ефект не трябва да бъде подценяван.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Може ли да се ядат ягоди при диабет

Лекар: Ако имате диабет, НЕ яжте тези плодове

Закуската, която ще ви подмлади

Лекар: Тази фраза издава началото на деменция

Експерти: Тези 9 храни пречистват кръвоносните съдове

Лекари: Тези 2 симптома може да са ранен признак на Паркинсон

Очите ви сълзят без причина: Ето какво може да го предизвиква

Тези напитки водят до проблеми със сърцето и висок холестерол

Важна информация за коклюша: Опасен и силно заразен

Кои чайове ще ви помогнат в борбата с напълняване

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Може ли да се ядат ягоди при диабет
Може ли да се ядат ягоди при диабет

Един от подходящите плодове за диабетиците са ягодите. Гликемичният индекс (индикатор, който отразява скоростта на увеличаване на глюкозата...