Лек при болка в ушите с народни рецепти

9794
Лек при болка в ушите с народни рецепти
Снимка: iStock

Ушната болка се лекува със слънчогледово масло. Просто трябва да поставите в ухото си парче памук, напоено с олио.

Алтернатива е смес от карболова киселина заедно с глицерин в съотношение 1 към 10. Три капки от такъв топъл разтвор трябва да се капнат в ухото и след това да се покрият с памуче. Ако няма съставки за тази смес по време на заболяване, можете да използвате капки от пелин, ако не, тогава мента, въпреки че ефектът им ще бъде малко по-слаб. След като ги намокрите с топло памуче, поставете го в ухото. Допълнително се използват капки камфорово масло. Важно е да не стоите на течение, под въздействието на камфора можете да настинете още повече.

Ако студът е бил силен, тогава може да се появят стрелкащи болки в ушите. В този случай е желателно лечението да започне възможно най-скоро.

При такива болки, свързани само с настинка, е необходимо да се нагрее камък или тухла. След това го увийте с парче плат и го поставете до ухото си за 2 часа. Освен това е желателно да се пие липов чай, като добавите мед.

Най-добрите домашни лекове при болки в ушите

За подобни болки, които не са свързани с настинка, можете да използвате различен метод на лечение. 7 неузрели макови глави в половин чаша мляко се варят 40 минути, след което се охлаждат. Намокрете ухото с отвара с помощта на спрей.

В народната медицина има и друг начин за лечение на ушите.

Разтопете восък, попийте ленен плат с него, след което направете фуния и я поставете с тесния край в ухото, подпалете другия край. Изчакайте, докато фунията изгори почти близо до ухото, след което я премахнете. Лечителите и повечето експерти смятат, че този метод изтегля цялата мръсотия и гной, болестта ще отшуми.

Следващата рецепта от традиционната медицина е измиване на ухото с мляко с малко конопено масло, това измиване ще заглуши болката, която се появява в ушите.

Най-добрите домашни лекове при болки в ушите

Основният защитник на тъпанчето и ушния канал е сярата. При възпаление в тялото сярата се натрупва в излишък, образувайки сярна тапа, която трябва да бъде отстранена своевременно. Ако не реагирате на това своевременно, тогава в ушите може да се появи шум или загуба на слуха. Можете да избегнете такова усложнение, ако поставите няколко капки слънчогледово масло в ухото си и легнете. След 3 часа се накисват с отвара от лайка или содов разтвор. Измиването трябва да се извърши за 10-20 минути, така че натрупаната мръсотия да излезе напълно. Ако не се постигне желания ефект, повторете процедурата, като държите маслото до сутринта.

Възпалителният процес по време на настинка в тялото може да доведе до абсцес в ушите. Такава болка се засилва през нощта, покривайки цялата глава. Често това е разкъсваща, пулсираща болка, която може да прерасне в зъбобол. Узряването на такъв абсцес става в рамките на две седмици, след което той се спука и гнойта излиза.

Появата на абсцес изисква незабавно лечение в клиниката. Ако подозирате такова заболяване, не изплаквайте ушите си с вода.

Статията има само информативна цел и не е препоръка или заместител на консултацията със специалист.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Може ли чаша топла вода сутрин да предотврати хроничен запек?

Какво ще се случи с тялото ви, ако пиете редовно жасминов чай?

Колко зеленчуци трябва да се ядат на ден

5 подправки, които трябва да сложите в кафето за плосък корем

Отрицателни последици: Какво се случва, ако не ядете мазнини

Може ли да се ядат ягоди при диабет

Лекар: Ако имате диабет, НЕ яжте тези плодове

Закуската, която ще ви подмлади

Лекар: Тази фраза издава началото на деменция

Експерти: Тези 9 храни пречистват кръвоносните съдове

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com