Млечните продукти са директен път към Паркинсоновата болест

15242
Млечните продукти са директен път към Паркинсоновата болест
Снимка: iStock/Guliver

Тъй като храненето има голямо влияние върху човешкото здраве, то може да бъде потенциален рисков фактор за болестта на Паркинсон. Изследвайки вероятността от влиянието на редица продукти, включително кафе, мляко и алкохол, върху вероятността от развитие на това невродегенеративно заболяване, учените стигнаха до извода, че млечните продукти са най-вредни в това отношение.

В обширен преглед, публикуван в списание, авторите прегледаха 52 проучвания, осъществени от 2000 г. до днес. Клинични и наблюдателни проучвания и последващи такива са фокусирани върху това как диетата може да повлияе на развитието на болестта на Паркинсон. Кафето, алкохолът, млечните продукти, средиземноморската диета и различни полифеноли и витамини, включени в продуктите, са били обстойно разгледани.

В крайна сметка става ясно, че докато полифенолите, полиненаситените мастни киселини, кафето и средиземноморската диета помагат за намаляване на вероятността от развитие или прогресиране на болестта на Паркинсон, млякото и продуктите, получени от него, напротив, увеличават този риск.

Този симптом с очите издава болест на Паркинсон

Факт е, че млякото има в състава си много наситени мазнини. Те, за разлика от ненаситените мазнини, обикновено са вредни за хората, ако се консумират в излишък.

Болестта на Паркинсон е бавно развиваща се болест на централната нервна система. Тя се основава на увреждане на нервните клетки на мозъчния ствол. Болестта се проявява под формата на забавяне на движенията, промени в походката, треперене на тялото в покой, наклон на тялото, нарушени рефлекси. Средната възраст на поява е 57 години.

Три вида храни, които подобряват здравето на мозъка

Лекарите посочиха и три вида храни, които подобряват здравето на мозъка. Те намаляват опасността от развитие на невродегенеративни болести като болестта на Паркинсон и деменция.

Например лекарите от клиниката Mayo отбелязват, че редовната комуникация, ежедневните умствени упражнения, физическата активност и включването на определени напитки в менюто ще помогнат за подобряване на здравето на мозъка. Диетологът Ейми Гудсън сподели кои напитки се възприемат като най-добри за подобряване на паметта.

Пърхотът предупреждава за болестта на Паркинсон

Според експерта за поддържане здравето на мозъка е необходимо да се консумират кафе и зелен чай. Той има много полифеноли и антиоксиданти, които имат способността да предпазят от когнитивен спад и да намалят опасността от развитие на болестта на Алцхаймер и Паркинсон.

Освен това сокът от нар е много полезен. Гудсън отбелязва, че напитката може да съдържа много повече антиоксиданти от зеления чай. Освен това нарът има мощни противовъзпалителни свойства, които намаляват хроничните възпаления в тялото.

С напредване на възрастта опасността от развитие на деменция се засилва. За да поддържате здравето на мозъка възможно най-дълго, лекарите съветват да се придържате към правилното хранене и начина на живот.

Статията има само информативна цел и не е препоръка или заместител на консултацията със специалист.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Най-добрата салата за сърцето и кръвоносните съдове

Опасните последици от сънната апнея, които не бива да подценявате

Домашни средства против алергии, които работят безотказно

Необичайни симптоми на менопауза: Трябва ли да се тревожите?

Отслабване до лятото - 3 грешки, които НЕ трябва да правите

Изследване дава отговор на въпроса: Трябва ли да се тревожим от пукането в коленете

Лекар разкри защо солта НЕ трябва да се слага в гореща храна

Железен имунитет през пролетта - лекар разкри какво трябва да се прави

Лекари: С този трик ще свалите кръвното за 2 минути

Кои са най-добрите ядки за отслабване и сваляне на захарта

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com