Москов брани данък "вредни храни" - без реклами на чипсове и снаксове в детски предавания

8993
Москов брани данък "вредни храни" - без реклами на чипсове и снаксове в детски предавания
Снимка: БГНЕС

Надявам се, че държавата няма да вземе и една стотинка от данък "обществено здраве". Това обяви в предаването "На кафе" на Нова телевизия здравният министър Петър Москов.

Здравният министър призна, че купува на детето си чипсове и снаксове, но му дава само играчките, които се намират в тях – защото в детската градина децата си ги разменят, стана ясно от обяснението на Москов. По темата здравният министър предложи да има забрана на реклами на този вид храни в детски предавания, защото децата научават от там за играчките. Той каза и, че не можел да си позволи да яде сьомга всеки ден – в светлината на факта, че рибата е една от най-богатите на омега киселини храни, но не стана ясно дали яде кренвирши. Здравният министър засегна темата след критиката, че бедните хора ще продължат да ядат кренвирши, въпреки данъка, но по-скъпи.

Търговските вериги: Данък "вредни храни" ще удари хранителната индустрия

Законопроекта за общественото здраве, станал по-известен като данък "вредни храни" ще навреди на хранителната индустрия и в същото врем...

Москов засегна съвсем бегло темата с огромния лобизъм в сектора за храни, след като в разговора се намеси и икономистът Владимир Каролев. Каролев предупреди, че с новата мярка просто хората ще си купуват вафлите от "някой гараж", а не от реномирана фирма. Точно това е проблемът – реномираните фирми, опонира Москов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com