Най-добрият лек с чесън, който чисти кръвоносните съдове

21859
Най-добрият лек с чесън, който чисти кръвоносните съдове
Снимка: iStock

Изтръпване на ръцете и краката, шум в ушите, замаяност и чести главоболия, реакция на промените във времето - това са признаци на загуба на еластичността на кръвоносните съдове.

Общата дължина на кръвоносните съдове в тялото е десетки хиляди километри. От тяхната еластичност зависи състоянието на целия организъм. Много тежки заболявания са провокирани именни от отлагане на холестеролни плаки в съдовете и тяхното калциране. 

Еластичността на кръвоносните съдове намалява поради хипертония, свързано с възрастта свиване на капилярната мрежа, което се смята за причина за стареенето на организма. Това в съчетание със заседналия начин на живот и затлъстяването влошава функционирането на кръвоносните съдове. 

Учени разкриха какво се случва с кръвоносните ни съдове, когато пием бира

Възможно е да се защитят и укрепят кръвоносните съдове само чрез комплексни мерки, включително организиране на балансирана диета, редовна физическа активност, водни процедури. Откажете се от мазни, пържени храни, люти подправки, алкохол. Пушенето е враг номер едно на кръвоносните съдове, пише руското издание Лента.

Дайте предпочитание на растителни храни. Съдовете се нуждаят от ежедневен прием на витамини С, Р (рутин), които се намират в значителни количества в гроздето, лука, чесъна, чушките, боровинките, боровинките, зеления чай, боровата кора. Включете хранителни антиоксиданти в диетата си - цитрусови плодове, моркови, магданоз, манатарки. Те служат като имунен щит на стените на кръвоносните съдове. Източникът на никотинова киселина, необходима на кръвоносните съдове, е пилешкото и заешкото месо, манатарките, елдата, калмарите, треската и др.

Доказаната традиционна медицина играе важна роля за укрепване на кръвоносните съдове. За почистване на кръвоносните съдове, повишаване на тяхната еластичност, предотвратяване на инсулт, инфаркт, ангина пекторис и избавяне от главоболието, използвайте следния лек с чесън.

Кардиолог: Едва ли предполагате, че това е най-вредният алкохол за сърцето и кръвоносните съдове

Лек с чесън за чисти кръвоносни съдове 

Залейте 200 гр нарязан чесън с 400 мл водка, настоявайте под плътно затворен капак в хладилника в продължение на 10 дни. Прецедете, изстискайте през марля, дръжте 2 седмици на топло и тъмно място.

Пийте тинктурата на капки, като ги разтваряте в 1/3 чаша мляко или вода 30 минути преди хранене по схема: първите 10 дни се пият по 5 капки 3 пъти дневно, а след това по 25-30 капки на ден до изчерпване на количеството. Курсът на лечение трябва да се повтори при поява на симптоми като шум в ушите и главоболие.

Важно: Статията не замества балансираното хранене и консултацията със специалист! Предоставената в нея информация не може да се използва за самолечение!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Колко витамин С има в 100 гр кисело зеле

Защо какаото е полезно за жените над 50 години

Лекар: Това е перфектният момент за пиене на кафе

3 естествени начина за подпомагане работата на щитовидната жлеза

Масло от коприва – за какво е толкова полезно?

Най-добрата салата за сърцето и кръвоносните съдове

Опасните последици от сънната апнея, които не бива да подценявате

Домашни средства против алергии, които работят безотказно

Необичайни симптоми на менопауза: Трябва ли да се тревожите?

Отслабване до лятото - 3 грешки, които НЕ трябва да правите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com