Нестандартните приложения на парацетамола! Помага при акне и премахва пърхот

13209
Нестандартните приложения на парацетамола! Помага при акне и премахва пърхот
Снимка: iStock/Guliver

Колкото и странно да звучи, някои лекарства имат уникална употреба във всички сфери на живота. Ефектът на парацетамола е многостранен. Той не се използва само за поддръжка на здравето ни, но има и още редица полезни приложения.

Грижата за косата ви може да ви коства много време и усилия. Има толкова много шампоани, маски за коса и други продукти, които можете да си купите в наши дни и ако искате да ги използвате всички, не само ще трябва да похарчите много пари, но и много време за косата си. Опитвали ли сте някога домашно лекарство, с което да оправите повяхналата си коса?

Решете бързо всичките си проблеми с акнето

Въпреки че пъпките са свързани с юношеските акне , много хора, особено жените, също се борят с този проблем в зряла възраст. Ако има пр...

Парацетамолът, както и аспиринът, е едно от най-често използваните лекарства за премахване на болката. Много хора вземат обикновен аспирин, когато трябва да се справят с главоболие, ушни инфекции, болки в тялото или грип. Освен че го използват като болкоуспокояващо, бялата таблетка също е невероятна за третиране на косата ви, тъй като ще облекчи сърбящия скалп и ще противодейства на увреждането от хлора.

Парацетамолът действа перфектно, когато става въпрос за премахване на пърхота от скалпа.

Ето как да го използвате, за да има наистина добър ефект. За да се преборите с пърхота, смесете две натрошени таблетки парацетамол с обичайния си шампоан, използвайте тази смес, за да измиете косата си, след което оставете да престои няколко минути и изплакнете обилно с топла вода. Изсушете я както обикновено и пърхотът ви ще е напълно изчезнал.

Освен върху сърбящия скалп, парацетамолът има успокояващо действие и върху раздразнена кожа. С негова помощ можете лесно да се отървете от акнето. Направете си елементарен лосион за лице. Нужни са ви 5 таблетки парацетамол и 150 мл. топла вода. Намачакайте таблетките и разтворете получения прах в топлата вода. Мажете възпалените места по кожата с получения лосион.

Как да се преборим с акнето по гърба

Един от най-неприятните и упорити кожни проблеми е акнето. Малките пъпчици се лекуват изключително трудно и още по-неприятното е, че мо...

Парацетамолът също може да помогне за възстановяване на оригиналния цвят на косата. Космите с кафяв, жълт или зеленикав цвят могат лесно да възвърнат цвета си с тези няколко стъпки:

Разтворете осем таблетки парацетамол в чаша вода, масажирайте тази смес в косата. Оставете така косата си за около 10 минути и след това изплакнете обилно с вода. Измийте, както обикновено, и грозният зеленикав, жълт или кафяв цвят ще изчезне.

С тези съвети можете да миете косата си, без да купувате скъпи продукти за коса.

Интересното е, че лекарството може да се използва и при грижата за растенията. Парацетамолът съдейства за синтеза на етилен, който помага на растенията да се развиват бързо и съдейства за унищожаването на вредните бактерии. Нужни са ви 3-4  хапчета парацетамол, които се смачкват и се разтварят във вода. С помощта на спрей бутилка се пръскат растенията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Смес от чесън и мед – за какво най-много помага?

За какво е толкова полезно смутито с куркума и канела?

Домашен лек срещу високо кръвно - ето КОЕ помага най-добре

Чай от жасмин: за какво помага

За какво са полезни ягодите

Защита срещу магнитните бури - Тези малки хитрости ще ви послужат за съюзник срещу тях

Лекар: Това е най-добрият зеленчук за костите

Лекар разкри защо тоалетната хартия е опасна

Лекар разкри какво ще се случи с тялото ви 1 седмица след отказ от захарта

Колко витамин С има в 100 гр кисело зеле

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Смес от чесън и мед – за какво най-много помага?
Смес от чесън и мед – за какво най-много помага?

Чували ли сте за тази смес? Знаете ли какво можете да излекувате с нея? В днешната статия ще ви разкрием част от полезните свойства на двете съставки,...