X
 
 

Нов удар срещу веганството - влияе на интелекта

6892 0
photo of Нов удар срещу веганството - влияе на интелекта
Снимка: iStock/Guliver
Вегетарианската или веганска диета, към която се придържат родителите може да окажат отрицателно въздействие върху интелектуалните способности на децата. Това пише в статия, публикувана в BMJ Nutrition, Prevention&Health.

Според авторите на изследването отказът от храна от животински произход провокира недостиг на холин - вещество, необходимо за развитието на главния мозък, което се съдържа в месото, яйцата и млякото и в много по-малки количества в бобовите култури и ядките.

Ще спаси ли веганството планетата ни?

Екологичната криза поставя под съмнение съдържанието на нашите чинии. Трябва ли да намалим употребата на месо, мляко или риба, за да сп...

Холинът е необходим за правилното формиране на правилната структура на главния и гръбначния мозък на плода, а недостигът му по време на бременността повишава риска от дефекти на централната нервна система. 

През март 2016 г. публикация в сп. Molecular Biology and Evolution на американски биолози съобщи, че вегетарианската диета носи риск от рак на дебелото черво и сърдечно-съдови заболявания. 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители