Пийте тази напитка - тя ще ви избави от хъркането

6103
Пийте тази напитка - тя ще ви избави от хъркането
Снимка: iStock/Guliver

Хъркането е напълно безвредно в повечето случаи. Но то може да наруши съня на партньора ви. Проблемът може да бъде решен, като просто промените начина си на живот. Един от начините е невероятно прост и лесен. Състои се от пиене на повече вода.

Пиене на повече вода - лек против хъркане

Повечето от нас не приемат достатъчно вода. От ледено лате до чай, кафе, има твърде много други вкусни напитки, които ни отдалечават от това да останем хидратирани. Подсладените или кофеинови напитки може да изглеждат твърде примамливи, но нито една от тях не е толкова добра за нас, колкото обикновената вода и това важи най-вече за хората, страдащи от коментирания проблем. При него човек се отпуска в съня си и при стесняване на дихателните пътища се появяват вибрации в устата, носа, гърлото или езика.

Хъркането издава по-висок риск от тези опасни заболявания

Поддържането на хидратация може да означава, че в тези области се образува по-малко слуз, което от своя страна минимизира проявата на коментирания проблем. Това също е една от причините тези, които хъркат, да са склонни да го правят повече след пиене на алкохол – той дехидратира и често има високо ниво на съдържание на захар – известно е, че тя увеличава производството на слуз. Пушенето, което също причинява слуз и дехидратира, също може да ви накара да хъркате повече, както и спането по гръб. Половината от възрастното население се сблъсква с този проблем.

напитка

Всички ние трябва да пием между 6-8 чаши течност на ден, според NHS, въпреки че тялото може да се нуждаете от повече, ако кърмите, времето е горещо, не сте се чувствали добре или се натоварвате физически. Гарантирането, че получавате достатъчно вода, има безброй други ползи за здравето, освен минимизирането на проявите на коментирания проблем. Те включват регулиране на температурата на тялото, смазване на ставите, защита на гръбначния мозък и гарантиране на изхвърлянето на отпадъчните продукти от тялото чрез потене и уриниране. Пиенето на достатъчно вода също може да помогне при загуба на тегло, като някои проучвания показват, че може да засили метаболизма ви и да потисне апетита, допълва още NHS.

Някои видове на коментирания проблем могат да означават нещо по-сериозно: сънна апнея. Ако се будите често през нощта, хъркате наистина силно и по-специално ако дишането ви спира и започва или се задъхвате или се задавяте в съня си, може да имате това състояние и да ви е необходимо лечение.

Още: 5 начина да се справим с хъркането

Важно: Статията не замества балансираното хранене и консултацията със специалист! Предоставената в нея информация не може да се използва за самодиагностика и самолечение!

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Кафе с мляко - как е правилно да се пие

10+ МАЛКИ ТАЙНИ да свалим кръвното у дома БЕЗ ХАПЧЕТА

3 съставки, които ще направят почти всяко ястие полезно за сърцето

При какви заболявания НЕ трябва да се яде кашкавал

Тормоз от магнитни бури - Тактиките да се справите с тях

Може ли чаша топла вода сутрин да предотврати хроничен запек?

Какво ще се случи с тялото ви, ако пиете редовно жасминов чай?

Колко зеленчуци трябва да се ядат на ден

5 подправки, които трябва да сложите в кафето за плосък корем

Отрицателни последици: Какво се случва, ако не ядете мазнини

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com