Прополисът пази от рак на простатата

37091
Прополисът пази от рак на простатата
Лечебните му свойства се дължат на кафената киселина, която съдържа

Прополисът се оказва добър лек за рак на простата, откриха учени от Медицинския университет в Чикаго.

От много години насам пчелният клей се е използва като естествен лек за много болести - от възпалено гърло и алергии, та чак до тежки изгаряния и рак. Новото изследване намери още едно приложение на прополиса - добро оръжие в битката срещу рака на простата.

Кърито помага в битката с рака на дебелото черво

Силни "къри хапчета" може да се окажат ключа в борбата с рака на дебелото черво, установиха британски учени, съобщи БГНЕС. Те открили,...

По време на експеримента учените комбинирали традиционното лечение с прополис. Целта била да бъде намерена комбинацията, която може да спре развитието на рака в ранен етап. Пчелният клей не убива раковите клетки, но спира развитието им. Според учените, лечебните му свойства се дължат на кафената киселина, която съдържа.

Серия експерименти върху лабораторни мишки показват, че дори ниски концентрации на прополис забавят растежа на раковите клетки. За шест месеца лечение той забавил растежа на туморите наполовина.

Събран от растенията и донесен в кошера, прополисът запазва всичките си свойства: противомикробни, противовирусни, противоплесенни, противорадиационни, т.е има изразено мощно антибиотично и антимикотично действие. Освен това има дезинфекционно, обезболяващо и имуностимулиращо действие. Точно това му качество се използва и от хората за лечение и профилактика на много болести. Понижава нивата на холестерол в кръвта и повишава броя на червените кръвни клетки. Много добър естествен лечебен продукт, тъй като напълно отговаря на принципа за лекарствата - преди всичко да не вреди. Единственият риск се оказва алергична реакция, която се наблюдава едва при около 5% от хората.

Редактор: Десислава Симова

Повече от половината ракови заболявания могат да бъдат избегнати

Повече от половината ракови заболявания могат да бъдат избегнати, твърдят американски учени, като цитират фактори като тютюнопушене, ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com