Проста хранителна добавка спира старческото слабоумие

22059
Проста хранителна добавка спира старческото слабоумие
Снимка: Gettyimages

Учени от САЩ потвърждават, че простата хранителна добавка ресвератрол е способна да забави развитието на Алцхаймер. Ресвератролът се съдържа в червеното грозде, червеното вино и малините и може да забави прогресирането на болестта, твърдят учените от Джорджтаунския университет във Вашингтон.

В плодовете и виното обаче количеството на ресвератрола е недостатъчно, но в хранителните добавки той е значително повече и те се продават свободно и без рецепти в повечето аптеки.

Рибните продукти пазят от Алцхаймер

Консумирането на повече рибни продукти стимулира растежа на мозъка и намалява риска от болестта Алцхаймер, установи британско проучва...

Учените наблюдавали 119 души, страдащи от Алцхаймер в различна форма – от умерена до силна. Част от тях приемали ресвератрол два пъти дневно в продължение на 12 месеца, а втората група участници приемали плацебо. Прогресирането на болестта Алцхаймер се оценявало по снижаването на нивото на белтъка Abeta40 в кръвта.

При тези, които пиели хранителни добавки с ресвератрол, не настъпили никакви изменения в количеството на този белтък, което говорело за стабилизиране на болестта. Те показали също така по-впечатляващи резултати на тестовете, в които се обличали, готвели храна или ползвали обществен транспорт.

При доброволците, които пиели плацебо, продължавало да се отбелязва снижаване на нивото на Abeta40 и не се наблюдавал никакъв прогрес в когнитивните тестове.

Учените се готвят да проведат по-мащабно изследване, но още отсега съветват приемането на  ресвератрол.

Българско участие в разработването на ваксина срещу Алцхаймер

Учени работят върху създаването на ваксина срещу алцхаймер, което ще превърне болестта в лечима, съобщи за „Преса" проф. Бенгд Уи...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com