X
 
 

Руски лекари посочиха най-важните причини за рак на гърдата

1778 1
photo of Руски лекари посочиха най-важните причини за рак на гърдата
Снимка: БГНЕС
Руски лекари изясниха какви фактори влияят върху развитието на рака на гърдата и как да се поддържа здравето на жените. Това става ясно от публикация на уебсайта на московското здравно министерство, цитирано от РИА Новости, предаде БГНЕС.

Сред основните причини за развитието на болестта лекарите посочиха приема на хормонални лекарства, тютюнопушенето, злоупотребата с алкохол, излагането на пряка слънчева светлина, честите посещения в солариума и генетично предразположение.

Първият в страната екип за ранно откриване на рак на гърдата ще бъде създаден в Бургас

В Бургас започва кампанията "Бяла лястовица", която има за цел профилактика на рак на гърдата. Прегледите са безплатни и започват от пъ...

"Важен фактор е наследствеността. Ако има такова предразположение, трябва да се проверявате по-често", казва Юрий Шалягин, началник на отделението по медицинска превенция на Клиничния център за реконструктивна медицина и рехабилитация на Министерството на здравеопазването на Московска област.

Лекарите отбелязаха, че е важно да се идентифицират онкологичните заболявания в началната им фаза, тъй като в този случай вероятността за възстановяване е максимална. Специалистите препоръчват всички жени над 30 години редовно да посещават мамолог. Според лекарите мамографски преглед трябва да се прави на всеки две години, като се започне от 40-годишна възраст, а всяка година поне веднъж след навършване на 50-години.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители