Руски съвети за лечение с лук за облекчение при заболявания

18597
Руски съвети за лечение с лук за облекчение при заболявания
Снимка: stevepb / Pixabay

Лучената люспа е суровина, с която се приготвят десетки лечебни препарати. Тя съдържа витамин С, няколко вида витамини от група В, витамин Е, каротин, минерали, фитонциди, в т. ч. калий, фосфор, желязо и др. Обвивката е част от някои  видове традиционна медицина като отвари, екстракти, настойки и тинктури, мехлеми и масла. Подготвили сме за вас 10 рецепти за различни заболявания с помощта на люспи от лук.

Лечение на ечемик

Запарката от люспите на лук се смесва със същото количество невен (1 ч. л. се залива със 120 мл вряща вода, оставя се за 1 час и се прецежда). Всеки ден върху болния клепач по 4-6 пъти на ден нанасяйте 4-пласта с марлен тампон, напоен със смес от двете запарки. Оставяйте да престои за 5-8 минути. Лечението трае 3-4 дни.

Себорея

Пригответе запарки от люспите на червен лук и хмел (1 чаена лъжичка залейте с чаша вряла вода, оставете за 4 часа и прецедете), разбъркайте и втрийте получената смес в корените на косата 2-3 пъти седмично, за предпочитане през нощта. Курсът на лечение е 10-12 процедури.

Гингивит

Заболяването е типично с проява възпаление и кървене на венците. За справяне с него смесете 3 с.л. обелки от кромит лук и 1 с.л. листа от градински чай и лайка. Налейте сместа от 400 мл вода, варете на слаб огън 5-7 минути, охладете при стайна температура за 1-1,5 часа и прецедете. Изплакнете устата си до 10 пъти на ден.

Болести на зъбите и устната кухина

Ако зъбите в устата са занемарени се образува зъбен камък и започва процесът на кариеси. За да се предпазите, трябва да смесите 1,5 супени лъжици с билки върбинка и бял равнец и 2 с.л. лук, който се обелва и се вари на тих огън 8-10 минути в 1 л вода. След това се охлажда, прецежда се и се изплаква устата 3-5 пъти на ден в продължение на 6 дни. След едноседмична почивка, направете нов курс.

Ларингит

Това е възпалителен процес на лигавицата на ларинкса, когато има възпалено гърло, силна кашлица и дори загуба на глас. Смесете 1,5 с.л. люспи от лук и корени, налейте 1,5 чаши вода, варете на слаб огън 20-25 минути, оставете за 2 часа, прецедете, добавете 4 ч.ч. към бульона. Разбъркайте с цветен мед. Правете гаргара по 6 до 8 пъти на ден и до намаляване тежестта и симптомите на заболяването.

Пиелонефрит

Възпалителни заболявания на бъбреците и пикочната система. Лечението се извършва под наблюдението на специалист, а традиционната медицина в този случай е само един от ефективните терапевтични фактори. Смесете 3 с.л. обелки от лук и 1,5 с.л. листа от боровинка и трицветна теменужка, залейте с 1 литър вряща вода, настоявайте в термос за 3 часа и прецедете. Вземете 2 с.л. 3 пъти на ден един час преди хранене. Курсът на лечение е 3 седмици.

Брадавици

За какво е толкова ПОЛЕЗЕН печеният лук

Знаете ли защо напоследък непрекъснато ни се напомня, че печеният лук е в пъти по-полезен от пресния? В днешната статия ще си поговорим...

Смелете луковата кора, смесете със свинска мас в съотношение 1:3, добавете 1/4 част рициново масло и бебешка пудра, разбъркайте добре, поставете получения мехлем в тъмен съд и съхранявайте на хладно място. Вместо рициново масло може да вземете ланолинов крем. Смажете брадавиците 2 пъти на ден, 2-ри път - през нощта.

Хемороиди

Възпалението на вените в долната част на ректума се лекува като смесите 3 с.л. лук листата, 0,5 с.л. корени от елекампан и корени от глухарче и 1 с.л. билки от мащерка и конски киселец, залейте смес с 1,5 л вряща вода, варете на слаб огън 5 минути, оставете за 1 час, прецедете и приемайте по 1/4 чаша 4-5 пъти на ден 20 минути, преди хранене. Курсът на лечение е 7-10 дни.

Високо кръвно налягане

Пригответе две отвари:

Защо е полезно да ядем ЛУК и как действа на организма ни

Лукът е много универсален и изключително здравословен зеленчук. Досега най-често се използва като подправка, но можете да се консумира ...

1-вата отвара: смесете 2 с.л. обелка от лук и 1 с.л. плодове от глог, залейте с 0,5 литра вряла вода и задръжте на слаб огън за 2-3 минути.

2-рата отвара: смесете 1 с.л. трева блатен блатен и майчинка и 0,5 с.л. бял имел, залива се с 0,5 л вода и се вари на слаб огън 10-12 минути. Смесете отвари и настоявайте 3 часа. Прецедете и приемайте по 70 мл 3 пъти на ден 40 минути, преди хранене. Курсът на лечение е 7 дни, след което направете почивка за 3 дни и пийте отново за една седмица.

Сърдечен удар

Луковите люспи може да се използват като профилактика при инфаркт, както и в рехабилитационния период след атака. Смесете 2 с.л. люспи, 0,5 с.л. натрошени корени от трева пера, 1 ч.л. билка гъша тинтява и 1,5 ч.л. треви от огнена трева, налейте 400 мл вода, варете на слаб огън 8-10 минути, охладете до стайна температура, прецедете, добавете мед и приемайте по 100 мл 2 пъти на ден 40 минути преди хранене. Курсът на лечение е 15 дни, а самата профилактика 3-4 курса годишно, не повече.

ИЗТОЧНИК! Статията не е медицински съвет - при сериозни проблеми, обърнете се към медицински специалист!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Това е най-добрата ядка за сърцето и костите на хората над 50 години

Витамини - сутрин или вечер е най-добре да се пият

Лекар: Хората с тези заболявания НЕ трябва да ядат фурми

Коя е най-добрата ядка при висок холестерол и по колко трябва да се яде на ден

Сирене - лекар разкри как влияе на черния дроб

Свободните захари повишават риска от сърдечно-съдови заболявания

Семена от чиа: как влияят на кръвното

Коя храна може да провокира гастрит - отговорът на лекаря

Може ли супата да ни предпази от гастрит?

Как бананите вляят на кръвното - отговорът на учените

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com