Тестват нови лекарства срещу рак на кожата

13819
Тестват нови лекарства срещу рак на кожата

Две нови експериментални лекарства срещу напредналия меланом - рак на кожата, дават доста обещаващи резултати при клинични тестове в сравнение със стандартната химиотерапия, гласят резултати, публикувани в САЩ.

Препаратите Дебрафениб и Траметиниб са разработени от фармацевтичната компания GlaxoSmithKline и действат с прецизно насочване, предаде БГНЕС. Резултатите от тестовете бяха представени пред участниците в 48-ата годишна конференция на Американската асоциация по клинична онкология вчера в Чикаго.

Откриха начин за ранна диагностика на остеопорозата

Тест на урина може да ускори диагностицирането на остеопорозата, ракът на костите или проблеми, които имат астронавтите в безтегловност...

Препаратът Траметиниб неутрализира протеин, наречен МЕК, който допринася за растежа на тумора и е част от същия молекулярен механизъм, който генерира мутанта BRAF. От тази генетична мутация се получава протеинът, който подпомага напредването на меланома.

Траметиниб е първото лекарство от нов тип, което може да помогне на пациентите, страдащи от меланом с мутация на гена BRAF., обясни д-р Каролин Робер, ръководителка на дерматологичното отделение в парижкия институт Гюстав Руси.

Клиничните тестове са извършени с 322 участници, от които 214 са приемали Траметиниб, а останалите са били подложени на стандартната химиотерапия. Над 22% от пациентите, лекувани с новия препарат, са дали положителни резултати, а при другата група делът на показалите добри резултатите е бил само 8%.

Редактор: Десислава Симова

Плешивите мъже са заплашени от рак на простатата

Ново изследване показа, че плешивите мъже са по-застрашени от рак на простатата. Мъжете, които се подлагат на биопсия на простатата, е...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com