Тези 5 билки ще ви помогнат да регулирате хормоните си

45862
 Тези 5 билки ще ви помогнат да регулирате хормоните си

Дисбалансът в хормоналните нива е проблем, който засяга не само жените.

Някои често срещани билки предлагат решение на проблема. Те също така могат да се използват и за предотвратяване на хормонални смущения.

С тези 3 народни рецепти ще свалите бързо високото кръвно

Има много популярни рецепти и начини за намаляване на високото кръвно налягане. Хипертонията е един от най-често срещаните здравословн...

1. Листа от червена малина

Можете да си приготвите вкусен чай от богатите на хранителни вещества малинови листа и да го използвате за лечение на маточни проблеми. В тях се съдържа изобилие от витамин С и много други витамини и минерали.

Освен това, действайки като естествен маточен тоник, листата на червената малина съдействат за подобряване на плодовитостта при мъжете и жените.

В народната медицина се използват и като средство за предотвратяване на кръвоизливи и спонтанни аборти. Прилагат се и  при болезнените менструални спазми, както и при обилни менструации.

Лекът се използва за облекчаване на гаденето, свързано с бременността, за стимулиране производството на кърма и за облекчаване на болката по време на раждане.

Какво се случва с тялото ни, ако дъвчем по две листа здравец на ден

Здравецът е едно от най-ароматните градински растения, които не изискват кой знае какви грижи. То притежава и редица полезни и лечебни ...

2. Корен от мака

Древните перуанци отдавна използват тази билка за лечение на хормонален дисбаланс, безплодие и ниско либидо.

Коренът от мака принадлежи към група адаптогенни билки, които могат да се адаптират към всяко тяло и да възстановят оптималния хормонален баланс. С други думи, ако човешкото тяло произвежда твърде много хормони, билката ще намали производството им, като по този начин нормализира хормоналния баланс в тялото.

Същият ефект оказва и при недостатъчно производство на хормони. При тези обстоятелства маката ще увеличи производството на хормони и ще балансира нивата им. 

Тази невероятна билка оказва стимулиращ ефект върху хипоталамуса и хипофизната жлеза на ендокринната система. Тези така наречени „главни жлези“ контролират регулирането на всички хормони в тялото ни.

Ако ви ухапе кърлеж, веднага изпийте ТОВА

Сезонът на кърлежите е! Сигурно вече сте забелязали как на повечето зелени площи биват поставени табели, които информират, че теренът е...

Въпреки че мaкa предоставя огромни ползи за здравето на жените, тя е полезна и за мъжете. Билката се използва за повишаване на либидото и издръжливостта, откъдето идва и нейното име "естествена виагра". 

3. Витекс

От хилядолетия тази билка се използва за лечение на хормонален дисбаланс. Нещо повече, тя е ефективна при безплодие, ендометриоза, симптоми на менопаузата и предотвратяване на спонтанен аборт през първия триместър на бременността.

Витекс регулира хипофизна жлеза, която контролира производството на хормони от други жлези в тялото.

4. Бял трън

Хормоните, съхраняващи младостта

Съхраняването на младостта е цел на всяка жена, за постигането на която отделя от времето и бюджета си за козметични процедури или есте...

Белият трън е чудесно средство не само за регулиране на хормоните, но и за лечение на други здравословни проблеми.

Всъщност тази билка е една от най-добрите билки за прочистване на черния дроб, който играе решаваща роля в хормоналния баланс. Възможно е да имате липса на прогестерон или излишък на естроген поради неправилно елиминиране на тези хормони през черния ви дроб.

5. Овесена слама

В допълнение към балансирането на хормоналните жлези, овесената слама оказва положителен ефект върху стомаха, настроението, храносмилането, нервната и костната система. Това се постига благодарение на високите нива на магнезий, калций и силициев диоксид в овесена слама.

Тази билка оказва положителен ефект върху кожата, косата, ноктите и здравето на сърцето. Тя се използва още за понижаване на холестерола и като естествен диуретик. Възможно е да я прилагате самостоятелно или в комбинация с други билки.

5 признака, че страдате от хормонален дисбаланс

Развитието на човешкото тяло до голяма степен зависи от функцията на хормоните. Тези малки сигнални молекули са отговорни за нашето нас...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Кардиолог: Яжте това 2 пъти седмично и кръвното ви ще бъде нормално

10 лекарства, които НЕ се пият с кафе

20 храни, които помагат за отслабване

Лекар: 4 храни, които са най-вредни за панкреаса

Това е най-добрият пролетен зеленчук за холестерола и имунитета

Възпалените лимфни възли на шията са първият знак за сериозно заболяване

Специалистите ги наричат "вторият ни мозък": 4 начина, с които ще си осигурите по-добър живот

7 предупредителни знака, че сме психически и емоционално изтощени

Топ 7 на най-добрите чая, които помагат за отслабване

Какво трябва да направим, ако пулсът ни е нисък?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com