Тези билки помагат за оросяване на мозъка - препоръчват се за хората над 50!

6705
Тези билки помагат за оросяване на мозъка - препоръчват се за хората над 50!
Снимка: iStock

Непълноценното оросяване на мозъка е чест проблем, който може да бъде предизвикан от различни фактори, включително склероза и спазми на кръвоносните съдове. В този контекст е от съществено значение да се обърне внимание на поддържането на добро здраве на мозъка, особено при хора над 50 години. Днес ще ви представим кои са най-добрите билки, които помагат за оросяване на мозъка.

Признаци на непълноценно оросяване на мозъка

Признаците за слабо оросяване на мозъка могат да са различни, включително световъртеж, главоболие, залитане и нестабилна походка, както и пристъпи на апатия, депресивни състояния, влошена памет и концентрация. Тези симптоми са от значение, тъй като могат да са предупредителни за бъдещи проблеми, като например инсулт.

Билки за по-добра работа на мозъка

Билки за подобряване на оросяването на мозъка

Гинко билоба

Една от класиките в подпомагането на оросяването на мозъка е гинко билоба. Екстрактът от този древен вид дърво поддържа добра циркулация на кръвта в мозъчните съдове, подобрява паметта и концентрацията, а също така предотвратява събития от рода на инсулти. Този билков екстракт също забавя прогресията на болестта на Алцхаймер.

Жълт кантарион

Билката жълт кантарион действа успокояващо върху нервната система и улеснява оросяването на мозъка. Чаят от жълт кантарион (Hypericum perforatum) тонизира цялото тяло и се препоръчва при депресивни състояния.

жълт кантарион

Зеленика

Зелениката съдържа вещество, което повишава оросяването на мозъка, както и витамини А и В, стимулиращи белтъчната активност и синтеза на мозъчни клетки.

Жен шен

Жен шен е билка с успокоително действие върху централния мозък и стимулира обмяната на веществата, тонизирайки мозъчната и сърдечно-съдовата система. Чаят от жен шен се препоръчва при безсъние, невъзможност за концентрация и умора.

Билки за железен имунитет

Розмарин

Розмаринът съчетава антиоксидантни и противовъзпалителни свойства, предпазвайки мозъка от вредата на свободните радикали. Този полезен елемент е известен със защитата си срещу заболявания като Алцхаймер и мозъчен инсулт.

Използването на билки с доказана ефективност може да бъде вашето тайно оръжие при проблеми с оросяването на мозъка. Те не само предпазват от различни проблеми, свързани с възрастта, но и подобрява качеството на живот. С тяхна помощ можем да поддържаме свеж ум и здравословен мозък през целия си живот.

Важно: Информацията е предоставена за справочни цели. Консултирайте се със специалист за противопоказания и странични ефекти и в никакъв случай не се самолекувайте. При първите признаци на заболяване се консултирайте с лекар.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Кафе с мляко - как е правилно да се пие

10+ МАЛКИ ТАЙНИ да свалим кръвното у дома БЕЗ ХАПЧЕТА

3 съставки, които ще направят почти всяко ястие полезно за сърцето

При какви заболявания НЕ трябва да се яде кашкавал

Тормоз от магнитни бури - Тактиките да се справите с тях

Може ли чаша топла вода сутрин да предотврати хроничен запек?

Какво ще се случи с тялото ви, ако пиете редовно жасминов чай?

Колко зеленчуци трябва да се ядат на ден

5 подправки, които трябва да сложите в кафето за плосък корем

Отрицателни последици: Какво се случва, ако не ядете мазнини

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com