Триперът може да стане нелечима болест

10420
Триперът може да стане нелечима болест
Снимка: Gettyimages

Гонореята (известна още като трипер) в близко бъдеще може да стане нелечимо венерическо заболяване, ако лекарите не осъществяват строг контрол в използването на все още работещите срещу нея антибиотици, предупреждава главният лекар на Великобритания Сали Дейвис.

Както пише Daily Mail, в началото на март тази година в гр. Лийдс във Великобритания е започнала да се разпространява нова форма на гонорея, която практически не се поддава на лечение със съществуващите лекарства срещу това заболяване. Британските медици не са успели да удържат разпространението на инфекцията и днес нейни носители се откриват и в други английски градове. Общо са известни 16 регистрирани случая на тази форма на заболяването.

Пръстен установява венерически заболявания

Екип от три фирми от Казахстан, Русия и Мексико са създали пръстен, наречен Hoope, който установява венерически заболявания, съобщава с...

Тази малка епидемия принудила Дейвис да подготви и да изпрати писмо до всички медицински и фармацевтични заведения, в което настоятелно препоръчва на лекарите да използват само най-ефективните комбинации от лекарства при борбата с гонореята.

Подобна масирана терапия е необходима, за да няма шанс да оцелее и мутира още повече причинителят на гонорея – гонококът Neisseria gonorrhoeae, което в крайна сметка да доведе до неуязвимост срещу всички съществуващи средства срещу тази болест.

Според статистиката от гонорея всяка година се заразяват около 35 000 души във Великобритания, около 339 000 – в САЩ, и около 34 500 – в Русия. Ако Гонореята продължи да мутира и стане неуязвима, то светът може да очаква появата на нов конкурент на ХИВ, предупреждават Дейвис и други здравни служители на Великобритания, подписали нейното писмо.

 

И хората с венерически болести имат сайтове за запознанства

Много хора търсят приятелство и любов в сайтове за запознанства. Вече има и такива за страдащи от венерически болести. Един от сайтове...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com