Учени от целия свят се събраха на тазгодишния 15-ти Национален конгрес по кардиология

1492
 Учени от целия свят се събраха на тазгодишния 15-ти Национален конгрес по кардиология

Широк обществен интерес предизвика тазгодишния 15-ти по ред Национален конгрес по кардиология. Събитието се проведе в Националния дворец на културата - София и събра рекордния брой от 1200 участници.

Форумът имаше за цел да представи различни иновативни продукти в кардиологията, част от които са предвидени за ранното диагностициране на различни сърдечно-съдови заболявания. Участие в лекциите взеха български и чуждестранни кардиолози, а специални гости на форума бяха новоизбрания президент на Световната кардиологична асоциация - проф. Дейвид Ууд и вицепрезидентът на Европейското дружество на кардиолозите - проф. Бела Меркели. Лекциите бяха проведени в четири отделни зали, а на хората, които не успяха да ги посетят, бе предоставена възможността да проследят събитието онлайн.

Разнообразни и оригинални технически разработки бяха представени от водещи фирми, в сферата на медицинската апаратура и иновации. Сред забележителните постижения на новите технологии, които представиха участниците в конгреса, бе иновативният софтуер за ранно диагностициране на синдрома на внезапната смърт. Статистика показва, че синдромът е изключително популярен, а в САЩ засяга 325 000 души годишно и е причина за половината от смъртните случаи, свързани със сърдечни проблеми. BTL Industries Bulgaria е една от първите фирми в света, които предлагат този продукт в България. Тя представи новия софтуер, който позволява ранното диагностициране на заболяването по време на ЕКГ преглед, което би могло да предотврати по-нататъшни усложнения и фатален край.

Според миналогодишната статистика, страната ни се нарежда на трето място по смъртност на населението. По данни на кардиологичните центрове, това се дължи най-често на неоткрити сърдечно-съдови заболявания. В Европа, броя на смъртните случаи достига над 4 млн. души годишно в следствие на тихия убиец, докато при нас, смъртните случаи от това естество заемат едно от челните места – 60%- 70%.

Провеждането на националния конгрес по кардиология има за цел да предостави на присъстващите максимално прозрачна информация, относно различни сърдечно-съдови заболявания. Организаторите вярват, че широкото обсъждане и възможността за обмяна на опит, би могло да спомогне за ефективната работа на различните медицински центрове и за намаляване на смъртните случаи, причинени от сърдечно-съдови заболявания.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com