Защо хората се “мъчат” да откажат цигарите

125755
Снимки:

Причината, поради която повечето хора се мъчат като използват основните познати методи е, че те включват – воля, лепенки, дъвки, медикаменти и всичко това не работи.

Средният успех на тези методи е много показателен

- Воля – 3-6%

- Заместване на никотина с (дъвки, лепенки) 10-15%

- Лекарства 15-20%

И ако основната причина, поради която всички пушат е никотинът, то всичко щеше да е наред. Но това не е така. Пушенето е много повече навик и автоматичен подсъзнателен модел на поведение, отколкото нещо друго.

Вижте повече тук!

Причината, поради която тези методи не работят е, че те не адресират по никакъв начин основната причина защо хората пушат.

Пушенето като навик се изразява в многобройни повторения. Дори повече от навика да си обувате първо дясната обувка или как си миете зъбите. Навиците се формират с повторение. Пушенето се случва редовно при определени обстоятелства – след ядене, с кафето, докато си почиваме, с чашка на масата и всеки човек се научава, че тези действия се извършват “правилно” само ако има цигара в ръка.

Ако си сложите лепенка на ръката или дъвчете дъвка, то по никакъв начин не си помагате да се справите с тези навици. Имате нужда от метод, който се занимава изключително с тези проявления на навика. Навиците се крият в подсъзнанието ви и там е ключът към успеха. Направените изследвания показват, че единственият метод, който адресира тези навици, е индивидуалната хипнотерапия, където вие ще можете да изградите лесно и без усилия новите си навици.


Когато използваме точните методи и се отнесем правилно към предизвикателството, то може и да не е толкова голямо.

Има методи, които ви помагат да се превърнете в непушач за 60 минути. Има и други, които постепенно градят във вас мотивация и ви създават нови навици. Вие изберете дали искате да се справите бавно с повечко усилия или да използвате наличните знания и доказани методи да направите това бързо

Научете повече тук!

Ключът към успеха е да осъзнаете дали наистина искате да спрете да пушите. Има разлика между това дали искате защото “би трябвало” и наистина да искате. Ако сте от втората група хора, то вие сте стигнали до решение и период в живота си, когато взимате контрола във ваши ръце и не ви интересува какво правят и мислят другите. Вие искате това заради себе си.

Това не е статия против пушенето. Ако искате да осъзнаете как това вреди на живота ви, седнете и напишете списък “Как пушенето вреди на живота и здравето ми”. После го забравете. След една седмица отворете списъка отново и ако намерите част от мотивацията си, то вие сте готови да вземете живота и здравето си в ръце.

Консултирайте се със специалист и ако ви кажат, че сте готови и вие го чувствате и разбирате, действайте!

Повече полезна информация за това как може да откажете цигарите, научете тук!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com