80 лекари и медицински сестри от Девин са взели забавени заплати

29588
80 лекари и медицински сестри от Девин са взели забавени заплати
Снимка: бгнес

Над 80 лекари и медицински сестри са получили забавени заплати. Това стана ясно от думите на кмета на Девин Цветелин Пенков, който уточни, че има подписани споразумения за това, предаде Агенция "Фокус".

Всички лекари, санитари, медицински сестри, с които са подписани тези споразумения и са им изплатени възнагражденията, съвсем доброволно са се отказали от лихви по водените от тях съдебни дела, подчерта Пенков.

През март ще заработи болницата в Девин

Болницата в Девин отново ще отвори врати през месец март тази година. Лечебното заведение беше закрито преси две години, заради натрупа...

Очакванията са поетапно болницата да заработи през март, а желаещите да работят в нея не са малко. Досега има над 200 молби за работа в болницата, като лекарите са около 50-60 души общо.

По думите на Пенков има подписани реални договори по различни специалности с над 10 лекари и се говори с още 4-5. Не са малко и лекарите от други населени места, които искат да работят в Девин.

В следствие на добрата комуникация с австрийската фирма, изпълнител на „Цанков камък”, преди година и половина общината е получила от тях няколко жилища, в които могат да бъдат настанени лекарите, които не са от Девин, каза Пенков. Сглобяемите къщи, които са напълно оборудвани, са прехвърлени за ползване и стопанисване от болницата в града.

Кметът каза още, че към МАБЛ – Девин ще има регистриран и медицински център, който ще е собственост на самото лечебно заведение. „По този начин ще се даде възможност на всички специалисти, работещи в болничната помощ да работят и в доболничната помощ и целият този организъм да се направи реално функциониращ”, каза още Цветелин Пенков.

700 хил. лв. отпуснаха за болницата в Девин

Правителството одобри допълнителни бюджетни средства по бюджета на община Девин в размер до 700 хил. лв. за възстановяване дейността ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com