Атанасова: Тези 225 млн. лева за НЗОК няма да са достатъчни

30942
Атанасова: Тези 225 млн. лева за НЗОК няма да са достатъчни
Снимка: БГНЕС

Тези 225 млн. лева за НЗОК няма да са достатъчни - през октомври ще се наложи още една актуализация. Това заяви на брифинг в парламента народният представител от ГЕРБ Десислава Атанасова, предаде „Фокус”.

Атанасова обясни, че с актуализация на Закона за бюджета на касата всъщност се предлага актуализация на държавния бюджет, а около 50 държавни институции ще бъдат орязани до края на годината.

Актуализацията на НЗОК мина, 42-рото Народно събрание е история

Актуализацията на бюджета на НЗОК беше приета, макар и без почти никакви поправки. С днешното си, последно заседание, 42-рото Народно с...

„Но след всичко, което стана ясно и заложените бомби, които ще гръмнат в ръцете на служебното правителство, а и на следващия кабинет се оказва, че не само НЗОК е пред финансова катастрофа, но и цялата ни държава”, заяви Атанасова.

Според нея, днешното пленарно заседание е било под мотото за осигуряване на пари за болниците, за лекарите и пациентите, а по тази тема може да се говори много. „Въпреки че шизофренията не е заболяване, което би могло да се предава, то стана ясно, че шизофренията не е обхванала само правителството, което първо предложи корекция на държавния бюджет, после се отрече, но е обхванала и коалицията, която би управлява година и 2 месеца”, каза още Десислава Атанасова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com