X
 
 

Експерт: Посещението при психиатър никога не е напразно

798 2
photo of Експерт: Посещението при психиатър никога не е напразно
Снимка: iStock/Guliver
Българинът все пак се научи да посещава психиатър. Това каза за Радио „Фокус“ д-р Руслан Тонев, психиатър и психотерапевт в Център за психично здраве - Плевен, по повод Международния ден на психичното здраве.

„Битува стереотипът или стигмата, че човек, който посещава психиатър, е едва ли не „луд“. Необходимо е да се търси помощ в такива случаи и дори и при по-леки състояния“, посочи д-р Руслан Тонев. По думите му в последните 10-15 години все пак българите са се научили да търсят професионална помощ.

Д-р Цветеслава Гълъбова: Психиатрията остана изолирана

Психиатрията остана изолирана и една от причините за това е една силна вътрешна съпротива от страна на колегията да влезем в полето на...

„Психиатри и психолози работим заедно в екип. Така се прилагат гледни точки, както на клиницист, така и на психолог и, освен медикаментозно лечение, се назначава психотерапия, социална терапия, арт терапия. Посещението при психиатър никога не е напразно и означава да се получи помощ“, подчерта още д-р Руслан Тонев.

Вижте защо жените са по-податливи на депресия в СТАТИЯТА ТУК

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 1 Анонимен преди 5 дена Профил на трол?
    Еми, един път посетих психиатър. Оказа се че беше напразно. При всеки проблем за щяло и нещяло психиатрите си умрат да изписват антидепресанти. Изписват ги като витамини, а често се налага да ги пиеш цял живот. Не че има някаква зависимост, но спирането им е доста трудно и сложно все пак. И не са никак без странични ефекти. Еми, реших си проблемите с хранителни добавки - има ги в аптеките, без виж още ›› рецепта и всеки може да си ги купи. Рекламират ги и по телевизията. Само човек трябва правилно да прецени кое в какви дози е подходящо за него. А психиатърът на въпроса за добавките отговаря: Ние с добавки не се занимаваме, ние използваме само лекарства, а добавките не лекуват. Ми добре викам, хубаво, значи мога и без психиатър. Оказах се прав!
  • чичко д-р Фройд 1.1 чичко д-р Фройд преди 5 дена Профил на трол?
    Е, значи не е било напразно - психиатърът си е взел хонорара, аптекарят ти шитнал шепа лекарства, а ти си освободил напрежението и си прозрял някои житейски истини. Всички трябва да сте доволни!
    : 1 !
Последно в Актуално