Лекарите от Онкоцентъра в Русе излязоха на протест

10077
Лекарите от Онкоцентъра в Русе излязоха на протест

Лекарите от Комплексния онкологичен център в Русе започнаха протест срещу подготвяните промени в Закона за лечебните заведения, с които се планира вливането им в Многопрофилната болница за активно лечение.

В продължение на 30 минути те излязоха пред сградата на диспансера с лентички на реверите, като протестът им ще продължи всеки ден до вторник, когато се очаква в Русе да пристигне здравният министър д-р Петър Москов.

Пациенти, граждани и лекари протестираха пред онкоцентъра в Шумен

Пациенти, граждани и работещи в Комплексния онкологичен център в Шумен излязоха на протест в защита на лечебното заведение, съобщава Да...

От името на лекарите и работещите в Онкодиспансера д-р Орлин Корабов изчете декларация, в която се изразява несъгласие с планираните реформи. "Не сме съгласни с д-р Москов и не се страхуваме да го съобщим публично. Няма да търпим диктаторския стил на здравния министър и няма да допуснем да продължи манипулацията на общественото мнение", заявяват медиците в декларацията си.

Те отново припомниха, че реално няма дублиране на структури с МБАЛ-Русе, а администрацията им се състои само от трима души, чието съкращение едва ли ще повиши значително приходите. В същото време се поставя въпросът за диспансеризацията на пациентите, която досега бе ангажимент на онкодиспансерите, както и за скъпоструващата апаратура, закупена с европейски средства. "Тя е с петгодишен договор да не се променя собствеността на тази апаратура, кой ще ги плаща тези милиони?", питат лекарите.

Медиците отново припомниха, че не е редно общински лечебни заведения да се обединяват с държавни, още повече, че става въпрос за диспансери, които обслужват специфично болни, които се нуждаят от комплексно лечение. Според тях реформа трябва да има, но тя да е насочена към спешната помощ в болниците и администрацията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Здравеопазване