X
 
 

Медицински сестри питат пред НЗОК: Защо само лекарите участват в официалните разговори за парите ни?

2691 0
photo of Медицински сестри питат пред НЗОК: Защо само лекарите участват в официалните разговори за парите ни?
Снимка: БГНЕС
Медицински сестри, обединени в новата Асоциация на българските медицински сестри, протестират пред сградата на НЗОК. Причината е, че в момента текат преговори между НЗОК и Българския лекарски съюз, касаещи официалното разпределение на парите в сектора съгласно бюджета за догодина, който тепърва трябва да бъде одобрен от Народното събрание.

Пред Actualno.com сестра Веселина Ганчева, която е едно от лицата на продължаващите вече месеци наред протести на медицинските ни сестри с искания за достойно възнаграждение и по-добри условия на труд, коментира, че е абсурдно представители на сестрите да не присъстват на разговорите, а да има само лекари. Лекарите ли ще ни определят заплатите, попита тя.

Медицински сестри се барикадираха в здравното министерство в знак на протест

Медицинските специалисти, които влязоха по обяд на среща с министъра на здравеопазването Кирил Ананиев отказват да напуснат ведомството...

По думите ѝ, пиарът на НЗОК е говорила с тях и има уверение, че ръководителят на НЗОК д-р Дечо Дечев ще ги приеме за разговор.

Ганчева уточни и, че Асоциацията на българските медицински сестри вече е подала документи за формиране на синдикат и се чака решение. Асоциацията е нещо съвсем отделно от КНСБ и КТ "Подкрепа".

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители