Над 1500 души са преминали през "Пирогов" през почивните дни

5760
Над 1500 души са преминали през "Пирогов" през почивните дни

През почивните дни през спешното отделение на "Пирогов" са преминали над хиляда и петстотин души, a за лечение са приети 206.

Не по-различа е картината на спешните случаи в сравнение с миналата година, отчете доктор Кирил Христов - началник на „Спешна хирургия” в Пирогов. Травми след катастрофи, пострадали от битови скандали и изострени хронични състояния са най-честите случаи на заболели през почивните дни, съобщи БНР.

Безплатни прегледи за деца и младежи в "Пирогов" и страната

Директорът на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" доц. д-р Стоян Миланов даде официален старт на Националната програма "Детско здраве "Пирогов", съ...

В първите дни на месеца обаче рязко се е увеличил детският травматизъм като през спешния център на Пирогов са преминали 236 деца. 15 от тях са оставени в лечебното заведение. Детският травматолог Григор Сиришнишки отчете, че малките пациенти са предимно от провинцията, 10 от спешните случаи са настанени за оперативно лечение.

Зачестяват и спешните състояния на пациенти, страдащи от язва като причината е промяната на сезона или съпътстващи сърдечно-съдови заболявания.

До момента в Пирогов няма постъпили пациенти с алергични реакции от яйца, отчетоха токсиколозите и добавиха, че в момента в токсикологията са настанени за лечение 47 пациенти, а лекарите се борят за живота на млада жена с тежка реакция от алергия, която тепърва ще се установява.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Здравеопазване