Над 2100 пациенти са преминали през "Пирогов" по празниците

38491
Над 2100 пациенти са преминали през "Пирогов" по празниците
Снимка: БГНЕС

За трите празнични дни през спешния център са преминали 2114 пациенти. Информацията съобщи д-р Кирил Христов, хирург от втора хирургична клиника в УМБАЛСМ „Пирогов”.

"В сравнение с миналата година през тази са минали повече пациенти, защото тогава през спешното са преминали 1852 пациенти“, поясни докторът, цитиран от агенция "Фокус".

Повече от 2200 души потърсили помощ в „Пирогов” по Коледа

Повече от 2200 пациенти са преминали през кабинетите за спешна помощ в "Пирогов" за периода 22-26 декември. Статистката оповести доц. д...

През тази година за лечение са приети по-малко 205 пациенти, а миналата година - 221 пациенти. От тях неосигурените са 20 за тази година срещу 4 за миналата.
"Трябва да се има предвид, че част от пациентите, които постъпват за лечение, се осигуряват“, обясни хирургът.

През токсикологията са преминали 88 пациенти, като 30 са приети за лечение - 10 от тях са с алкохолно натряване, а останалите са с алергии. Сред пациентите, приети след алкохолно натравяне, е и 13-годишно момче с близо 2 промила алкохол, 16-годишно момиче с 1 промил и 59-годишен мъж с 5,19 промила алкохол.

За празничните дни през спешното са минали 213 деца, 40 от тях са хоспитализирани. Това каза от своя страна д-р Христо Шивачев, началник отделение на детска гръдна хирургия в УМБАЛСМ „Пирогов”

"Тези пациенти са приети основно в токсикологията и детската хирургична клиника. Това са деца с алергии и ларингити. Към хирургичната клиника са приемани деца предимно с апендицит и усложнение при пневмонии. Има три новородени с три малформации, които са коригирани и децата се възстановяват добре“, обясни докторът.

Ден на отворените врати в Пирогов

В Деня на българския лекар - 19 октомври, детски лекари от „Пирогов” обявяват Отворени врати, съобщават от лечебното заведе...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com