НЗОК стартира стартира тестово внедряване на Регистрационна система за здравноосигурителни събитията

1336
НЗОК стартира стартира тестово внедряване на Регистрационна система за здравноосигурителни събитията
Снимка: БГНЕС

От днес (19 юли) Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) стартира тестово внедряване в реални условия на Регистрационна система за здравноосигурителни събитията при изпълнителите на медицинска помощ. Като проектът стартира в пет лечебни заведения: УМБАЛ „Света Анна“ АД гр. София; Първа МБАЛ ЕАД гр. София; Първа САГБАЛ „Света София“ ЕАД гр. София; СБАЛО ЕАД гр. София; МБАЛ-Русе АД гр. Русе.

За изпълнението на целта, изпълнителят на договора - консорциум „Стемо – Гама Консулт“, ще осигури безплатно 3 броя устройства за генериране на Уникален идентификационен номер.

НЗОК закъснява с листата на чакащите

Появата на нововъведената националната листа на чакащи за лечение закъснява, подобно на почти всички промени в здравния сектор в послед...

Тестът е работен и е предвиден в договора за изграждане на регистрационната система за здравноосигурителни събития при изпълнителите на медицинска помощ. Петте болници няма да бъдат задължени да регистрират в новата система всеки пациент. Задачата ще е единствено да се проследи работата на системата в реални условия и да се изчистят непредвидени грешки, които ще възникнат по време на работа.

Едновременно с работния тест, предвиден в договора, по решение на Надзорния съвет, Касата до дни ще започне и пилотен проект, който включва внедряването на системата в 20 болници, пише БГНЕС.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com