От "Пирогов" отчетоха само три случая на алкохолно натравяне по празниците

4389
От "Пирогов" отчетоха само три случая на алкохолно натравяне по празниците
Снимка: БГНЕС

За четирите празнични дни, от петък до днес, в "Пирогов" са постъпили само трима души с алкохолна интоксикация, един от които 16-годишно момче с 1,8 промила в кръвта, след изпита бутилка водка на купон. Това съобщиха от болницата пред медиите.

Дежурствата на екипите са минали нормално, не се наблюдава по статистика увеличаване на постъпилите за помощ и лечение в сравнение с Великденските празници през миналата година.

Най-голямата спешна болница в страната работи с невъзможно остаряла апаратура

"Пирогов", най-голямата спешна болница в страната работи със стара и счупена апаратура. Част от уредите са опасни не само за здравето н...

От петък до днес през "Пирогов" са преминали близо 1500 души, от които 151 деца. Около 200 души от потърсилите помощ са били хоспитализирани.

Сложността на работата на лекарите нерядко се дължи и на агресивни пациенти. И през сегашното дежурство е имало такъв, на 70 години, постъпил в болницата с изострена белодробна болест. След оказаната му помощ той е нападнал словесно лекарите без видима причина, но всичко се разминало без последствия за екипите.

Д-р Кирил Христов, хирург от Втора хирургична клиника, разказа за интересен случай на 73-годишната от Видин Стефка Железарова, която постъпва в болницата на 5-и март т.г. с вродено заболяване с рядка патология на жлъчно-каменна болест. След полученото усложнение - преплитане на червата и огромен камък в едно от тънките черва, тя почти веднага е оперирана на 6-и март - отстранено е част от дефектното й черво - манипулация, без която животът й е бил в непосредствена опасност. На 10-я ден е изписана здрава и днес тя самата разказа за това пред медиите, като благодари сърдечно на екипа на болницата, на д-р Христов, за положените от тях грижи за нейното здраве.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Здравеопазване