По предварителни разчети Александровска болница е на печалба

2025
По предварителни разчети Александровска болница е на печалба
Снимка: УМБАЛ Александровска

По предварителни данни от счетоводството на УМБАЛ "Александровска" (предварителен годишен финансов отчет към 31.12.2021г.) финансовият резултат още през тази година е печалба в размер на 2 221 000 лв. Това съобщи на специална пресконференция изпълнителният директор д-р Атанасов и допълни, че тези данни дават увереност на ръководството, че то ще съумее да изведе лечебното заведение от финансовата катастрофа много по-рано от очакваното. Финансовият отчет към края на септември показва намаление на текущата загуба с 80% или с 3 624 000 лв. спрямо същия период на миналата година.

"Новият Съвет на директорите си давахме сметка, че „УМБАЛ Александровска“ ЕАД е голям стопански и икономически субект със сложна и многокомпонентна структура. Незабавно бяха предприети действия за извършване на задълбочен анализ на актуалното състояние и досегашното управление на лечебното заведение, при което се установиха много сериозни проблеми (просрочени задължения в огромен размер – 35 млн. лв., натрупана загуба от 69 млн. лв., тенденция към пълна декапитализация на дружеството), амортизирана инфраструктура и сграден фонд, несъответствие между приходи и разходи, дефицит на ресурси, проблеми при провеждането на обществени поръчки и т.н.", каза още директор на болницата д-р Атанасов.

"Александровска" болница: Не сме съставяли фалшиви документи за фалшива хоспитализация

В УМБАЛ „Александровска“ не са съставяни фалшиви документи за фалшива хоспитализация на пациенти и не са създавани фалшиви ...

Д-р Атанас Атанасов и заместниците му поеха мениджмънта на най-голямата и най-старата университетска болница в страната в условията на извънредна епидемична обстановка, след преминали няколко епидемични вълни от COVID-19 и потенциална заплаха от нова вълна през есента и зимата.

В стратегическия план на УМБАЛ "Александровска" беше предвидено финансовият резултат в края на 2021г. да възлезе на загуба в размер на 890 хил. лв. (редуциране при 2 656 000 лв. за предходната 2020г.). Постепенният характер на въздействието на предприетите мерки в тази насока определя прогнозния финансов резултат чрез намаляването на загубата и през следващата 2022г. – до 516 хил. лв. и реализирането на печалба през 2023г. (995 хил. лв.) и нейното постоянно увеличение в годините след това, съобщиха от ръководството на болницата.

По-нататъшните усилия на мениджмънта на УМБАЛ "Александровска" ще бъдат насочени към създаване на иновативни управленски стратегии и извличане на благоприятно влияние на факторите на външната и вътрешната среда. Добрата организация на работните процеси в лечебното заведение, създаването на нови стимули за персонала, ефективното използване на сградния фонд, техническите съоръжения, транспортните средства и съвременната медицинска апаратура, са важни условия не само за гарантиране качеството на лечебно-диагностичния процес, но и за по-пълно удовлетворяване на работещите в лечебното заведение, за да бъдат максимално полезни на пациентите, потърсили помощ в него, допълниха още от ръководството на болницата. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

Образователният министър: Класовете в карантина заради коклюша са под 100

28-годишен болен от коклюш

Колко още ще се занимаваме с коклюша? Доц. Ангел Кунчев с отговор

Днес става ясно ще обявят ли епидемия и извънредни мерки срещу коклюш

Спад в броя на новите случаи на коронавирус за денонощие

Колко струват тестовете за коклюш?

Промяна в направленията за мамография и ехография на млечна жлеза от 1 юли: Ето колко ще са валидни

Ще се обяви ли епидемия от коклюш и ще има ли строги мерки?: Говори доц. Ангел Кунчев

Коклюшът се разраства: Още една област светна в червено

Вдигат заплатите в Пирогов

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com