X
 
 

Ревизията на бюджета на НЗОК ще се забави поне с няколко дни

19959 4
photo of Ревизията на бюджета на НЗОК ще се забави поне с няколко дни
Снимка: БГНЕС
Прекрояването на бюджета на Здравната каса ще се отложи с няколко дни. Тепърва ще прави анализ на причините за дефицита на средства. Ще се търси и възможност да се пренасочат пари в системата, така че да не се налага да се наливат допълнителни финанси. Това заяви министърът на здравеопазването Таня Андреева на пресконференция днес.

"Министерски съвет ще внесе предложение в парламента за варианти, по които бюджетът ще бъде актуализиран и варианти за други мерки, които пак парламентът трябва да реши да бъдат взети по отношение на НЗОК. Вярвам, че още до утре ще бъде готово, но слагам срок до края на седмицата, за да бъда коректна", подчерта тя.

Андреева: Не бихме си позволили да оставим хора без лечение

Лечебните заведения няма да бъдат оставени без да бъде заплатена дейността им. Няма да бъдат оставени хора без лечение. Това заяви здра...

Андреева допълни, че вариантите ще бъдат представени от Министерството на финансите, тъй като то е институцията, която отпуска средствата.

Според министърът все пак има вариант, при който да не се стигне до актуализация на бюджета. „Преди повече от две-три седмици имахме среща – политическите партии, които са заинтересовани – БСП и ДПС, обсъждахме варианти за това би ли могло да има други законодателни промени, така че за някои групи те сами да плащат здравните си вноски или държавата да плаща за някои групи – да кажем, за държавните служители, евентуално за децата и т.н.”, заяви Андреева, цитирана от "Фокус".

"Всяка година по това време започва да се говори за това, че има драма в здравеопазването, че няма да има ресурс да се заплати болничната дейност. Бюджетът на НЗОК през 2012 г. за 2013 г. беше разписан беше разписан от септември. Именно правителството на Орешарски, този финансов министър и НАП успяха да се справят и да осигурят финансов ресурс, с който да бъде разплатена болничната дейност – не 100, а 120 процента, защото някои бяха изработили толкова. Нямайте никакво съмнение, че тази година няма да бъдат оставени лечебните заведения, без да им бъде заплатена дейността. Няма да бъдат оставени хора без лечение”, каза още Андреева.

 

Таня Андреева съди медия заради своя снимка

Министърът на здравеопазването Таня Андреева ще съди информационната агенция ПИК заради спекулативно публикуване на нейни снимки. Това ...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Владимир Путин основава нова държава?

Тези дни руските държавни медии и хилядите платени тролове в социалните мрежи имат доста работа. По повод 80-годишнината от Пакта между Хитлер...

Последно в Актуално