Сигнал от ВМРО, че държавният бюджет може да не бъде приет

2396
Сигнал от ВМРО, че държавният бюджет може да не бъде приет
Снимка: БГНЕС

Не знам какво се случва, тъй като тази идея – всички деца да получават надбавки, беше една от най-добрите. Някак без да бъде питан никой, група депутати от ГЕРБ си позволиха да пренаредят неща. Категорично няма да подкрепим това – внесли сме поправка да няма подоходен критерий. Това заяви зам.-председателят на ВМРО Искрен Веселинов предвид предложеното изменение между първо и второ четене в Закона за държавния бюджет за 2021 година.

Попитан какво ще стане, ако ГЕРБ иска да наложи поправката, отговорът беше, че не би влязъл в тази риторика. Припомняме, че аргументът е, че ако има подоходен критерий, ще има повече пари за полицаи.

Веселин Марешки: Образователен критерий за детските надбавки

"Няма недостиг на голям брой медикаменти в системата. Ако има недостиг, той е за ограничени видове лекарства, а не е масово", каза пред...

Пари има само за маргиналните слоеве на нацията, възмути се Веселинов и поиска да се вземе за граница средният доход в страната.

Тези пари са един от малкото ясни сигнали за подкрепа на раждаемостта, настоя Веселинов пред БНТ. Той добави, че който не иска да получи детски надбавки, попълва заявление и не получава.

"Най-малко трябва да се пести от детски и от политики, които поощряват демографското развитие", смята Веселинов. Той вижда два варианта – или да няма подходен критерий, или семейно подоходно облагане. "Държим на това всяко българско дете да получи подкрепа", каза зам.-председателят на ВМРО.

Веселинов посочи, че не се чувства добре, защото партията му разбира за предложената промяна от медиите. Той призна, че това е поредният пример за неразбирателство в коалицията. На въпрос дали ВМРО ще остане докрай в това управление, отговорът беше, че "то това управление не остава много". Не е консултирано нито с министри от нашата квота, нито пред Съвета на коалицията, подчерта Веселинов.

Дянков пита Борисов: Къде е помощта за бизнеса – пенсионерите и децата не произвеждат

Ако затворим така, както през пролетта, голяма част от секторите няма изобщо да се съвземат. За САЩ изчисленията сочат, че 2 от 3 бизне...

Пред Нова телевизия, евродепутатът на ВМРО Ангел Джамбазки определи твърдението, че или повече пари за полицаи, или надбавки за всички деца, е скандално. Въпросът е да има отговорно отношение, да бъде показано от държавата, тя да каже, че има желание да има повече българчета, затова ще помагаме. Ние не сме една политическа партия - така Джамбазки обясни защо за пореден път има несъгласие и ВМРО говори като опозиционна партия, а е в управлението.

"Такава е коалиционната култура в България", заяви евродепутатът, като коментира как за пореден път ГЕРБ прави маневра, без предварително да се консултира с партньорите си. Но Джамбазки продължи с думите, че единственият разумен вариант за управление бил ГЕРБ плюс "Обединени патриоти".

Джамбазки каза и нещо друго - че като доброволец във ВМА видял "лидери на протеста, които горяха маски, сега дишат на кислородни апарати".

Още: "ВМРО против оставането на подоходния критерий за детските надбавки"

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

Ще се обяви ли епидемия от коклюш и ще има ли строги мерки?: Говори доц. Ангел Кунчев

Коклюшът се разраства: Още една област светна в червено

Вдигат заплатите в Пирогов

Два нови случая на коклюш в област Сливен

Прокуратурата каза прекратено ли е производството за Даная

Проучване: Българските родители - твърдо “за“ ваксиниране на децата

Фармацевт: И в складовете няма ваксини за коклюш

Случаят "Даная": Най-важно е спокойствието на системата, каза здравният министър

Коклюш: 14 дни карантина, друга ваксина може да е фактор за картината на болестта

Без паника, затваряне и дистанция: Проф. Кантарджиев съветва да не се страхуваме от коклюша

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com