София няма да остане без Бърза помощ, уверява зам.-министър

51668
София няма да остане без Бърза помощ, уверява зам.-министър
Снимка: БГНЕС

 

София няма да остане без Бърза помощ. Ако служителите подали оставки не променят решението си, спешните случаи ще поемат медиците от столичните болници. Това обясни пред Нова телевизия заместник-министърът на здравеопазването Бойко Пенков.

На този етап няма възможност заплатите в Спешната помощ да бъдат увеличени. За да удовлетвори това искане, здравното министерство е поискалот от Министерството на финансите 20 милиона лева повече за следващата година.

Зам.-министър Пенков: Искаме 20% увеличение на заплатите в Спешна помощ

„В момента се плащат около 100 милиона лева годишно за заплати и осигуровки в Спешната помощ в страната. За 10% увеличение са нуж...

Здравните власти са поканили медиците от Столичната бърза помощ на среща в понеделник. Тогава ще стане ясно и кой ще замести настоящия директор на Центъра за спешна медицинска помощ д-р Георги Гелев.

Преди 2 дни стана ясно, че 65 лекари от Центъра за спешна медицинска помощ в София - град, са подали оставка. Като причина за това беше посочено неправомерното според тях предложението за уволнение на директора на Центъра д-р Георги Гелев. Самият той каза, че не знае за този протест и за оставките, тъй като е в отпуск по болест до края на юни.

По-рано същия ден стана ясно, че директорът на столичната Спешна помощ д-р Георги Гелев и заместникът му по лечебната дейност д-р Ангел Ангелов са предложени за уволнение.

Сред мотивите за предложенията за уволнения, не само от случая с починалата 40-годишна фотографка Елизабет Димитрова, са: недостатъчна кадрова обезпеченост, недобра организация на наличния състав при окомплектоване на екипите, недостатъчен контрол и четвърти извод - продължаващата все още слабост от години – взаимовръзката между 112 и стария телефон 150.

 

Колективна оставка подадоха лекарите от Спешна помощ, излизат на протест (обновена)

65 лекари от Центъра за спешна медицинска помощ в София - град, са подали оставка, това каза за БТА д-р Светлана Богданова, заместник-д...

 

Лекарите от "Спешна помощ" в София тръгват на протест в защита на шефовете си

Решението да бъдат предложени за уволнение директорът на „Спешна помощ” доктор Георги Гелев и помощникът му доктор Ангел Ан...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com