X
 
 

Според Москов електронен търг за лекарствата ще реши проблема с цените им

345 0
Според Москов електронен търг за лекарствата ще реши проблема с цените им
Снимка: БГНЕС
"Ако централизираната платформа за електронни търгове за лекарствата се въведе тогава ще има положително развитие за пазара и цените им." Това заяви бившият здравен министър Петър Москов по повод скандала с различните цени, на които купуват лекарства частните и държавните и общински болници.

Пред bTV той уточни, че неговата администрация е направила обществено поръчка и е избрала фирма за подобен регистър в края на 2016 г., но следващият екип на здравното министерство не е направил нищо тя да заработи.

Защо частните болници изобщо получават държавни субсидии?

Лекар сте в държавна болница. Говорите с колега от частно лечебно заведение и ... изненада! Освен че той получава по-висока заплата от ...

Относно платформата предложена от екипа на д-р Пламен Русев Москов каза, че те са поискали много висока цена за нея и затова е избрана друга фирма.

Той потвърди обаче думите на Русев, че навсякъде, където работи електронната система, цените на лекарствата падат с 20%.

Москов определи като лобистки поправките в Закона за обществените поръчки, прокарани през 2016 г., с които частните болници са освободени от процедури по ЗОП при поръчка на лекарства, за които плаща Здравната каса.

Actualno.com

Етикети: