Здравната система не помогна на 16 годишно дете с рак

110407
Здравната система не помогна на 16 годишно дете с рак
Снимка: БГНЕС

Една българска майка се надява на чудо и се бори за оцеляването на детето си. За случая разказа в предаването си Мартин Карбовски по ТВ7. 

16-годишният Пламен е болен от рак, открит наскоро. Лекарите веднага сложили тежката диагноза и казали, че случаят е безнадежден. По думите им няма какво повече да се направи, затова майката и детето получили отказ от всички болници. "Нямаше кого да попитам какво да правя с детето вкъщи." Няма и кой да изпише рецепта за обезболяващи, затова за да облекчат болките, му дават аналгин. 

Лекар на годината е д-р Бинка Попова

Българският лекарски съюз утвърди като носител на най-високия почетен знак "Лекар на годината"-2013 доц. д-р Бинка Попова от Клиниката ...

Освен това свършили и парите, които жената получила от продаден имот. Сега последната  надежда на майката е е в частна болница. Ръка на изстрадалата жена е подала нейна приятелка, която ги приютила, след като  и парите, които жената получила от продаден имот също свършили. 

Това е покъртителна история, която е трудна за гледане. Но трябва да я види министърът на здравеопазването д-р Таня Андреева, каза водещият Мартин Карбовски. Това е един абсурд, каза Росица – приятелка на Пламен и неговата майка.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Здравеопазване