За да живее - бебе Калина трябва да се оперира до месец юли. Дарете средства!

11381
За да живее - бебе Калина трябва да се оперира до месец юли. Дарете средства!
Снимка: facebook.com

Дъщеричката на Яна и Явор от град Варна се ражда на 22 март. Тя се развива добре през първия месец от живота си. Като всички бебета малката Калина развива жълтеница още през първите дни след раждането си. Никой обаче не подозира, че това е признак за по-сериозен проблем.

На 28 април 2019, на Великден Калина получава вътрешен кръвоизлив и е приета по спешност в болница “Света Марина” във Варна. Кръвта ѝ не се съсирва в резултат на липсата на витамин К, стойностите на билирубин били твърде високи. Тези симптоми показват, че нейният черен дроб и жлъчка не функционират правилно. Но причините за това може да са много...

Музикално сдружение помага за лечението на 14-годишния Тодор Велинов

Музикално сдружение "Марин Големинов" се включва в кампанията за набиране на средства за лечението на 14-годишния ученик - Тодор Велино...

Следват множество изследвания: кръвни тестове, ехографии, скенери, ядрено-магнитен резонанс. От болница “Света Марина” във Варна излизат с пет предполагаеми тежки диагнози: Остра и подостра чернодробна недостатъчност; Неонатална холестаза; Кървене от ГИТ; Анемия; Дупликационна дуоденална киста; ДД Киста на холедоха; ДД Билиарна атрезия.

Семейството е изпратено в София в болница “Пирогов” с надеждата за оперативно лечение, което специалистите след много изследвания отново, преценяват, че не могат да извършат на място. Вероятната диагноза за тях е: Атрезия (липса или запушване) на жлъчните пътища и бебе Калина е насочена за активно наблюдение от детски гастроентеролог в "Специализирана болница за активно лечение по детски болести - проф. д-р Иван Митев" в София с оглед последваща чернодробна трансплантация.

Сега има надежда: Операция Kasai в Хамбург, Германия, която обаче не е направена поради напредналата фиброза (III-IV степен) на черния дроб и невъзможност дробът да бъде спасен. От Хамбург Калина е с диагноза: Цироза на черния дроб (Фиброза (III-IV степен) в резултат на неонатална холестаза и билиарна атрезия (липса на жлъчни пътища).

Единствената алтернатива и надежда за живот за бебе Калина остава чернодробната трансплантация в чужбина, за която има много малко време. Операцията трябва да се направи до края на ЮЛИ, а сумата, която трябва да се заплати е 500 000 лв.

Надяваме се с ВАША ПОМОЩ ДА УСПЕЕМ и да съберем необходимите средства в срок, пишат родителите на момиченцето в своята Facebook страница. 

65-годишен мъж има нужда от пари за лечение

65-годишен мъж от пазарджишкото село Елшица се нуждае от помощ за борбата с рака. Стоян Рабаджийски е диагностициран с напреднала форм...

Въпреки сивия живот по многото болници, ежедневните изследвания, процедури, болка и системи, Калина е изпълнена с желание за живот и не се предава! Всеки ден тя ни дарява с безброй слънчеви усмивки, изучава ни със светлия си поглед, гука и ни говори по своя си начин и няма търпение да порасне, разказват още родителите ѝ. 

Помогнете да спасим тази малка и чиста душа!

Помогнете да дарим бъдеще на бебе Калина!

Левова банкова сметка в Обединена Българска Банка (ОББ):

BG78UBBS80021083667140

Мими има спешна нужда от помощ!

Слънчевата Мими от град София е родена със Синдром на Даун. През декември месец 2017 година, дни преди да навърши 5 години, е диагности...

Бенефициент: Калина Яворова Сидерова

PayPal на майката: yana.obreshkova@gmail.com

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от В ПОМОЩ НА:

Нужни са средства за лечението на малкия Борил

Майка на две малки деца има нужда от средства, за да живее

35-годишната Розина събира средства за операция

Зов за помощ: Най-малкото дете с присаден черен дроб в България има нужда от рехабилитация

Наталия събира средства за лечение на рядко заболяване

11-годишната Рая има нужда от средства за борба с болестта

Да помогнем на Йоан, за да види как расте дъщеря му!

9-годишният Богомил се нуждае от спешна операция

Да помогнем на Йоан да проходи

Божи ще получи обаждане за трансплантация, но няма необходимата сума

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com