Съвети за коледната украса на дома

11301
Съвети за коледната украса на дома

Украсяването на вашия дом по време на коледните празници е почти толкова забавно и приятно, колкото когато отваряте подаръците под елхата. Настроението, което придават всички тези красиви играчки и гирлянди, светещите лампички и празничната елха, изпълва цялата къща с топлина и усмивки.

Коледа е любимият празник не само на децата, но и на техните родители. Няма нищо по-хубаво от това цялото семейство задружно да поставя празничната украса и да усети коледния дух, който се носи из дома.

Може би се питате кога е най-подходящото време да започнете с декорацията, която малчуганите очакват с нетърпение?... Според българските традиции домът може да се украси с клонки и гирлянди още след Никулден, но самото коледно дръвче се кичи на Бъдни вечер от цялото семейство. На следващата сутрин малки и големи откриват под него подаръците, които Дядо Коледа е оставил през нощта.

Така че не губете повече време - колкото по-рано украсите дома си и създадете приятна празнична обстановка, толкова по-дълго ще се радвате на хубави емоции и коледно настроение. Не прекалявайте с шарените играчки и гирлянди, изберете такива цветове, които ще паснат на обзавеждането ви и да направят стаите ви красиви и свежи, а не натруфени.

Ето и няколко идеи как бързо, лесно и приятно да направите дома си едно красиво и празнично място:

Идеи за подаръци според ЗОДИЯТА

Започна се голямото търсене на коледни подаръци за най-близките ни хора, а както знаем за най-близки най-трудно се избират подаръци. Ак...

Пуснете си музика

Преди да започнете със самото украсяване, може да подберете няколко коледни песнички за фон. Това ще повдигне настроението ви и ще превърне работата в удоволствие. Цялото семейство ще се забавлява докато усърдно украсявате всяко кътче от дома ви. Може дори да закачете звънчета по вратите на стаите и когато ги отваряте да се чува празничен звън.

Окачете празничният венец

Първото нещо, с което трябва да започнете е да направите или купите коледен венец и да го закачите на входната врата. Изберете го така, че всеки път когато някой гост пристига в дома ви и го види, да усети уюта и атмосферата на предстоящите празници. Може да изработите венеца от бор или бодлива зеленика и да го украсите с панделки, шишарки и други подходящи аксесоари. Може да си вземете и изкуствени венци, които да ползвате и следващата Коледа.

Изберете красиви, но не много шарени гирлянди и играчки

Къде и колко ще пазаруваме за коледните празници?

48% от българите планират да похарчат до 100 лв. за подаръци. Това показва прочуване от октомври 2015 г. на MasterCard за предстоящия п...

Цветовете, които са символ на коледните празници, са червено и зелено, но вие може да изберете и други, които да паснат на обзавеждането в дома ви. В никакъв случай не купувайте гирлянди в пет различни цвята, с които да украсите една стая. Не е нужно домът ви да е прекалено шарен и натруфен, защото така цялата красота ще се изгуби. Наблегнете на два, максимум три цвята и сложете гирляндите и украшенията на парапети, над огледала, над шкафчета, по полюлейте или на други места, които позволяват това.

Създайте празнична атмосфера

Какво по-подходящо за украса от красиви коледни свещници, сервизи, вазички, салфетки и други. Домът ви трябва да излъчва празнично настроените отвсякъде – от входната врата, стаите... до масата.

Може да наръсите изкуствен сняг по шкафове, прозорци, растения... за да почувствате зимната атмосфера. Поставете искрящи орнаменти, където можете. Когато сядате да вечерята със семейството, не забравяйте да напълните купа с плодове или да опечете коледни сладки, които винаги трябва да присъстват на масата. Нищо, че все още не е Коледа, превърнете всеки ден в празник!

Добавете от даровете на природата

Коледна украса от крушки

Наближава Коледа и вече трябва да започнете да украсявате дома си, ако вече не сте го сторили. Ние пък продължаваме да ви показваме инт...

Какво е един дом, ако в него няма естествена коледна украса. Съберете шишарки, намерете зелени клонки и ги окачете от вътрешната страна на прозорците и навсякъде където ви хареса. Вземете си Коледна звезда – най-празничното цвете, което цъфти в червено около Коледа и се е превърнало в един от коледните символи.

Украсете коледната елха

Нещото, на което децата най-много се радват, защото под нея Дядо Коледа ще остави своите подаръци за малки и големи. Изкуствена или естествена – това е изцяло вас избор, както и колко голяма ще е. А как да я украсите? Елхата ще е много красива и светеща, ако увийте около нея шарени лампички. Гирляндите ще свършат също чудесна работа, а на върха задължително трябва да поставите звезда. Коледното дръвче може да украсите както с естествена украса – шишарки, плодове, орехи, пуканки, така и с различни играчки, топки и задължително червени панделки, които са символ на празника.

Въпреки че може да го направите и по-рано, традицията повелява красивата коледна елха да украсим накрая точно преди Бъдни вечер.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com