X
 
 

Австралия убива 10 000 камили, защото застрашавали местните общности

6685 1
Австралия убива 10 000 камили, защото застрашавали местните общности
Снимка: Getty Images/Guliver
Снайперисти се качиха на хеликоптери в Австралия в сряда, за да започнат масово избиване на 10 000 камили. Мярката идва, тъй като сушата прогонва големи стада от дивите животни, за да търсят вода по-близо до отдалечени градове, застрашавайки коренните общности.

Местните служители в щата Южна Австралия заявиха, че "изключително големи" стада са посегнали на селските общности - заплашват оскъдната храна и питейна вода, увреждат инфраструктурата и създават опасен риск за водачите на превозни средства, отбелязва турският вестник Sabah.

Задръстване в пустинята заради интензивен трафик на... камили (Видео)

Хиляди туристи преживяха ужасяващо задръстване в пустиняга Гоби миналата седмица заради интензивен трафик на... камили.Видео показва дъ...

Този ход идва, след като Австралия преживя най-горещата и най-сухата година през 2019 г., като тежката суша доведе до липса на вода в някои градове, предизвиквайки смъртоносни пожари, опустошили югоизточната част на страната.

Петдневното убийство на камилите на територии - дом на около 2300 коренни жители в северозападната част на Южна Австралия - е първото в щата, съобщават местните медии.

"Тези камилски стада оказват натиск върху отдалечените аборигенски общности и пастирските дейности, докато камилите търсят вода", се казва в съобщение на изпълнителния комитет на засегнатия район.

Отделът по околна среда на Южна Австралия, който подкрепя въздушната операция, заяви, че сушата е създала и „критични въпроси, свързани с хуманното отношение към животните“, тъй като някои камили са умрели от жажда или са се стъпкали взаимно, докато бързат да намерят вода. "В някои случаи мъртвите животни са замърсили важни водоизточници и културни обекти", добавиха експертите.

Камили и овце станаха жертва на дипломатическата криза в Персийския залив

Около 12 хиляди камили и овце станаха жертва на дипломатическата криза в Персийския залив. Те бяха репатрирани обратно в Катар след р...

Припомняме, че камилите са внесени за първи път в Австралия през 1840 г., като 20 000 екземпляра са от Индия. Смята се, че сега Австралия има най-голямата популация на диви камили в света, като официалните оценки сочат, че над 1 милион бродят из вътрешните пустини на страната. Животните се считат за вредител, тъй като те замърсяват водоизточниците и тъпчат местната флора, докато всеки ден търсят храна на огромни разстояния.

Традиционните собственици в тамошните земи от години събират и продават диви камили, но в последно време те "не са в състояние да управляват мащаба и броя на камилите в сухите условия", според отдела по околна среда. В резултат на това "до 10 000 камили ще бъдат унищожени в съответствие с най-високите стандарти за хуманно отношение към животните", добави от екологичната секция.

Общественият телевизионен оператор ABC съобщи, че животните ще бъдат умъртвени далеч от общностите и труповете им ще бъдат изгорени.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
ЛЮБОВЕН хороскоп за 27 - 31 януари
ЛЮБОВЕН хороскоп за 27 - 31 януари

Овен Овните трябва да спрат да мечтаят за невъзможното, за принца на бял кон и за романтиката от филмите. Опитайте се да бъдете по-здраво стъпили...