Добри резултати при изпробване на ваксина срещу хепатит С

33763
Добри резултати при изпробване на ваксина срещу хепатит С
Снимка: Thinkstock

Първата ваксина срещу хепатит С, разработена от британската лаборатория "ГлаксоСмитКлайн", предизвика силна имунна реакция в рамките на клинични изпитания във фаза 1, предаде Франс прес. Въпреки появата на краткотрайни странични ефекти, като умора и мигрена, ваксината даде обещаващи резултати, увериха авторите на изследването.

Други клинични изпитания във фаза 2 в момента се извършват в САЩ, за да се прецени ефектът от ваксината върху наркомани. Резултатите ще станат известни през 2016 г. Става въпрос за първата ваксина срещу хепатит С, която е обект на клинични изпитания във фаза 2. "Наблюдаваният имунен отговор у здрави доброволци е безпрецедентен за ваксина срещу хепатит С", заяви ръководителката на изследването проф. Ели Барнс от медицинския факултет на Оксфордския университет.

Има победител за доставка на шествалентната ваксина

Има победител за доставка на шествалентната ваксина. Това каза пред журналисти в Министерски съвет служебният министър на здравеопазван...

Смята се, че около 180 милиона души в света са заразени с вируса на хепатит С. Това хронично заболяване е в основата на поява на цироза и чернодробен рак, от които, според данни на СЗО, ежегодно умират близо 500 000 души. Резултатите от изследването са публикувани в Science Translational Medicine.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Интересно