X
 
 

Ето кога е станало най-древното масово убийство в Европа

1568 0
Ето кога е станало най-древното масово убийство в Европа
Снимка: Actualno.com
В испанските Пиренеи археолози откриха пещера с останките на хора, които са били брутално убити преди около 7,3 хиляди години. Откритието и доказателствата на учените са публикувани в сп. „Nature”.

Находката е направена в пещера, наречена Ел Трокс в испанската провинция Уеска. Открити са останките на 13 души, които са умрели не наведнъж, а с разлика от около хиляда години, предаде БГНЕС.

Четирима задържани за убийството на журналистката Лайра Маккий

Северноирландската полиция задържа четирима мъже при разследването на убийството на журналистката Лайра Маккий, чиято смърт преди...

Археолозите изследвали останките на група от девет души - петима възрастни и четири деца, починали едновременно по-рано от останалите. Радиовъглеродните анализи са показали, че смъртта им е настъпила между 5325 и 5067 г. пр.н.е.

Специалистите са открили следи от стрели и удари с тъпи предмети върху останките, което ги е накарало да стигнат до извода, че групата древни хора са станали жертви на брутално насилие.

Археолозите предполагат, че причината за смъртта им е била войната за ресурси. В доклада се посочва, че клането в Ел Трокс няма археологически аналози нито в Испания, нито в останалата част на Европа до момента.

Actualno.com

Етикети:

Естествени камъни според зодията
Естествени камъни според зодията

В много култури се смята, че природният камък притежава сила и необяснима енергия. Приема се, че всеки представител на Зодиака има собствен камък...