X
 
 

Глобален експеримент показва свойството на водата да пази информация

14430 0
Глобален експеримент показва свойството на водата да пази информация
Снимка: Gettyimages.com
Едномесечен глобален експеримент показва свойството на водата да пренася и съхранява информация. Резултатите от проучването бяха представени от неговия автор – световноизвестният немски професор Серж Кернбах. Събитието беше част от 12-ата международна конференция „Физика, химия и биология на водата“, която събра на едно място едни от най-утвърдените учени и изследователи от цял свят.

През 2004 г. проф. Марк Грийнщайн и д-р Майкъл Шрайбман изготвят първото техническо оборудване за предаване на информационни копия. Само няколко години по-късно, през 2012 г., първият такъв технически център е създаден в Прага. През 2016 г. той е преместен в България и днес в него са инсталирани 60 различни информационни копия на биологично активни вещества, които могат да се пренасят автоматично чрез интернет връзка до всяка точка на света, след свързване с центъра.

България отново е домакин на световна научна конференция за водата

Дванадесетата научна конференция „Физика, химия и биология на водата“ ще се проведе в София от 26 до 29 октомври От 26 до...

От началото на проекта са проведени над 5000 клинични наблюдения на пациенти, приемали информационни копия на различни биологично активни вещества с цел подобряване на тяхното състояние. Положителен ефект се наблюдава в 91.2% от случаите, а странични ефекти не са регистрирани нито веднъж.

„Основната цел на този експеримент е да демонстрира предаването на информационни копия (IC) на химични вещества от технически център в България до всяка точка на света чрез комуникационни линии – каза проф. Кернбах. – Водата има изключителни свойства, които човечеството тепърва се учи да използва.“

Технологията се развива от международното сдружение Фонд DST и иновативната компания Глобал Ай Си Технолоджис и е достъпна за всеки чрез специално създадена платформа.

Експериментът се осъществява в памет на френския имунолог Жак Бенвенист, който посвещава кариерата си на това да докаже, че водата „помни“ свойствата на последното разредено в нея вещество. Чрез експеримента екипът, работещ по него, възнамерява да предостави допълнителни доказателства, които потвърждават хипотезата на Бенвенист.

Само пет минути физическа активност подобряват паметта на жените

Всички знаят, че физическата активност има много положителни страни. Интересно е, че една от тях е ползата ѝ за паметта. Физическото н...

Международната научна конференция „Физика, химия и биология на водата“ се провежда от 12 години, като през последните четири неин домакин е България. Двигател на конференцията е проф. Джералд Полак – лидер в областта на физиката на водата, преподавател във Вашингтонския университет, международно признат учен, мениджър и директор на Института за рискови научни изследвания на САЩ.

Организатори на събитието в България са Фонд „DST“ – България, международно сдружение с нестопанска цел. Съорганизатор от българска страна e и „Глобал Ай Си Технолоджи“ ООД – търговско дружество.

Повече за конференцията може да откриете на: http://www.waterconf.org/

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално