Глобален експеримент показва свойството на водата да пази информация

16989
Глобален експеримент показва свойството на водата да пази информация
Снимка: Gettyimages.com

Едномесечен глобален експеримент показва свойството на водата да пренася и съхранява информация. Резултатите от проучването бяха представени от неговия автор – световноизвестният немски професор Серж Кернбах. Събитието беше част от 12-ата международна конференция „Физика, химия и биология на водата“, която събра на едно място едни от най-утвърдените учени и изследователи от цял свят.

През 2004 г. проф. Марк Грийнщайн и д-р Майкъл Шрайбман изготвят първото техническо оборудване за предаване на информационни копия. Само няколко години по-късно, през 2012 г., първият такъв технически център е създаден в Прага. През 2016 г. той е преместен в България и днес в него са инсталирани 60 различни информационни копия на биологично активни вещества, които могат да се пренасят автоматично чрез интернет връзка до всяка точка на света, след свързване с центъра.

България отново е домакин на световна научна конференция за водата

Дванадесетата научна конференция „Физика, химия и биология на водата“ ще се проведе в София от 26 до 29 октомври От 26 до...

От началото на проекта са проведени над 5000 клинични наблюдения на пациенти, приемали информационни копия на различни биологично активни вещества с цел подобряване на тяхното състояние. Положителен ефект се наблюдава в 91.2% от случаите, а странични ефекти не са регистрирани нито веднъж.

„Основната цел на този експеримент е да демонстрира предаването на информационни копия (IC) на химични вещества от технически център в България до всяка точка на света чрез комуникационни линии – каза проф. Кернбах. – Водата има изключителни свойства, които човечеството тепърва се учи да използва.“

Технологията се развива от международното сдружение Фонд DST и иновативната компания Глобал Ай Си Технолоджис и е достъпна за всеки чрез специално създадена платформа.

Експериментът се осъществява в памет на френския имунолог Жак Бенвенист, който посвещава кариерата си на това да докаже, че водата „помни“ свойствата на последното разредено в нея вещество. Чрез експеримента екипът, работещ по него, възнамерява да предостави допълнителни доказателства, които потвърждават хипотезата на Бенвенист.

Само пет минути физическа активност подобряват паметта на жените

Всички знаят, че физическата активност има много положителни страни. Интересно е, че една от тях е ползата ѝ за паметта. Физическото н...

Международната научна конференция „Физика, химия и биология на водата“ се провежда от 12 години, като през последните четири неин домакин е България. Двигател на конференцията е проф. Джералд Полак – лидер в областта на физиката на водата, преподавател във Вашингтонския университет, международно признат учен, мениджър и директор на Института за рискови научни изследвания на САЩ.

Организатори на събитието в България са Фонд „DST“ – България, международно сдружение с нестопанска цел. Съорганизатор от българска страна e и „Глобал Ай Си Технолоджи“ ООД – търговско дружество.

Повече за конференцията може да откриете на: http://www.waterconf.org/

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИНТЕРЕСНО:

Аварите са практикували многоженство, установиха генетици

Овъглен папирус разказва за последните часове от живота на Платон

Дигитализираха писмата на първия алпинист, едва разминал се да покори Еверест

Геолози построиха изображение на вътрешното ядро ​​на Земята

Учени: Следващата пандемия ще бъде причинена от грип

Откриха рядка находка на порцеланов жлъчен мехур в гробище на лудница в Мисисипи

Смъртоносни вампирски бактерии са привлечени от кръвта ни: Учените откриха защо

Хората са еволюирали като бръмбари, а не като гръбначни

Извънземните може да пътуват на метеорити на автостоп, за да колонизират Космоса

Пробив: Учени "отгледаха" хрущял за човешкото лице

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com