Извънземна технология лежи на дъното на океана?

19609
Извънземна технология лежи на дъното на океана?
Снимка: iStock

Светът започва да приема все по-сериозно възможността за съществуване на друг живот, различен от човешкия. Това може да се дължи на факта, че Пентагонът организира среща относно многобройните случаи на НЛО, които сега се наричат UAP (Unidentified Aerial Phenomena). Освен това вече има цял отдел на правителството, който се занимава с това да определи дали извънземните представляват заплаха за човешката цивилизация.

Професор от Центъра по астрофизика "Харвард-Смитсониън" обаче сега стига малко по-далеч от идеята за извънземен живот. Ави Льоб ще започне експедиция, която ще се опита да извлече парчета от метеор, който преди осем години се е разбил на нашата планета. Льоб смята, че този метеор може да е извънземна технология, която се е разбила в океана, предава БГНЕС.

Първият междузвезден обект на Земята ще бъде изваден от океана с магнит

Астрономи от Харвардския университет планират да организират мисия за търсене на първия междузвезден обект в Слънчевата система, паднал...

Ави Льоб и друг астрофизик на име Амир Сирадж са пуснали за рецензиране статия за възможността извънземна технология да се намира в океана. Льоб и Сирадж са използвали данни, които са били предоставени на НАСА за този обект, и смятат, че той е от място извън нашата Слънчева система. Въпреки че повечето учени, които са разгледали този документ, са отхвърлили идеята, в крайна сметка е било установено, че този обект е дошъл извън нашата Слънчева система, пише „Giant Freakin Robot“.

Това е накарало Льоб да подготви експедиция, финансирана с 1,5 млн. долара, която да се опита да събере части от този метеор от океанското дъно. От Министерството на отбраната на Льоб са предоставени данни за мястото, където се е разбил метеорът. Той планира да използва инструмент с държи магнит, за да претърси океанското дъно. Ако се окаже, че е с извънземен характер, това ще бъде първият път, когато хората събират нещо с такива размери, което не е от Земята.

Учените са малко по-резервирани към идеята, че тази извънземна технология в океана може да бъде открита, въз основа на малкото данни, които са предоставени. Със сигурност не знаем какво да очакваме, но би било невероятно, ако Льоб е прав, че този обект е от друга планета.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИНТЕРЕСНО:

Учени установиха: Тиранозавър рекс не е бил умен колкото маймуна

Минисериал за холивудската икона Кари Грант по Epic Drama

Археолози разбраха произхода на меча „Екскалибур“ във Валенсия

Как изгрява и залязва Слънцето според плоскоземците? (ВИДЕО)

Български лекар и професор получи световно научно признание

Две бедствия за ден: Как остров преживя вулкан и тайфун едновременно

Скални рисунки в Судан разкриват историята на предците на древните египтяни

Намериха изчезнали след войната книги на Братя Грим

Благодатният огън - между чудото, мистиката и вярата (ВИДЕО)

"Пътека на мъртвите" от неолита е открита в Ирландия

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com