Откриха следи от 30-тонен динозавър

8420
Откриха следи от 30-тонен динозавър

В германския град Ребург-Локум са открити останки от 30-тонен динозавър, който вероятно се отнася към рода маменчизаври. Откритието е направено в каменна кариера, отбелязва Bild.

Дължината на стъпалото на животното достига 1,2 метра, а отпечатъкът от него е с дълбочина 43 сантиметра. Както отбелязват учените, в Европа това е първото откритие от подобен род. По-рано такива животни са откривани основно в Източна Евразия.

Най-големият пернат динозавър имал пищна опашка

В Китай откриха най-големия пернат динозавър от известните на науката. Фосилите са се съхранили толкова добре, че палеонтолозите успели...

Палеонтолозите добавят, че в района на откриването на останките на животното учените са фиксирали няколко следи от стъпки, разположени на голямо разстояние една от друга.

Това може да означава, че динозавърът е променил обичайната за него права траектория за движение и се е отклонил в друга посока. Общо в кариерата са открити 90 следи от динозаври, чиято възраст се оценява на 145 милиона години.

Първите останки от маменчизаври са открити през 1952 г. в Китай. Тези животни имат най-дългата шия (вероятно до 15 метра) сред известните на науката динозаври.

 

Учени откриха клетки на 75 милиона години в кост от динозавър

Учени да открили клетъчен материал от динозавър, в който вероятно има червени кръвни телца, пише CNET. Останките от мека тъкан са нам...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com