Проучване с морски пехотинци показва интересни резултати при затваряне заради COVID-19

6043
Проучване с морски пехотинци показва интересни резултати при затваряне заради COVID-19
Снимка: iStock

Проучване, проведено от Медицинското училище Icahn в Маунт Синай в сътрудничество с Военноморския медицински център за научни изследвания, има за цел да провери действието на локдаун, в комбинация с тестване и изолация заради COVID-19.

През май 3143 новобранци морски пехотинци получиха възможността да участват в проучване на чести тестове при екстремни карантини. Изследването беше именувано CHARM, което означава COVID-19 Здравен План за Действие за пехотинци. От поисканите новобранци, общо 1848 млади хора се съгласиха да участват в този експеримент, който включваше "седмично PCR тестване и вземане на кръвни проби за оценка на IgG антитела".

Борисов: Държави с локдаун са по-зле от нас, правителствени хеликоптери да карат най-тежките COVID случаи

"Не искам да има недостиг на линейка, лекарство, легло! Успокойте хората, в такива моменти има нужда. А през това време икономиката и ф...

В допълнение, доброволците от проучването CHARM, които са направили положителен тест „в деня на записване (ден 0) или на ден 7 или ден 14, са били отделени от съквартирантите и са били поставени в изолация“.

Какво трябваше да правят новобранците?

Проучването обяснява и, че те са изправени пред още по-строг режим, който съществува в цивилния живот на повечето места. Всички новобранци, дори тези, които не са в групата CHARM, направиха следното.

Всички новобранци носят двуслойни платнени маски по всяко време на закрито и на открито, освен когато спят или ядат; практикуват социално дистанциране на поне 6 фута; не им е позволено да напускат кампуса; не са имали достъп до лична електроника и други елементи, които биха могли да допринесат за повърхностно предаване; и рутинно си миеха ръцете. Те спят в двойни стаи с мивки, хранят се в общи заведения за хранене и използват общи бани. Всички новобранци почистват стаите си ежедневно, дезинфекцират баните след всяко използване, сменят кърпи и ядяха предварително подбрани ястия в трапезария, която беше почистена с белина, след като всеки взвод ядеше.

Повечето инструкции и упражнения се провеждаха на открито. Цялото движение на новобранците беше контролирано и беше осъществен еднопосочен поток с обозначени входни и изходни точки в сградата, за да се сведе до минимум контактът между хората.

В. Симеонов: Искаме триседмичен локдаун, изцяло онлайн обучение и разпускане на парламента

„По примера на редица европейски държави и у нас трябва да се втвърдят противоепидемичните мерки и да се наложи поне 3-седмична...

Всички новобранци, независимо от участието в проучването, са подложени на ежедневен скрининг на температурата и симптомите. Шестима инструктори, които бяха разпределени във всеки взвод, работеха на 8-часови смени и налагаха карантинните мерки. Ако новобранците съобщават за някакви признаци или симптоми, съответстващи на Covid-19, те се съобщават за болни, изтърпяват бързо PCR тестване за SARS-CoV-2 и са поставени в изолация до резултатите от теста.

Инструкторите също бяха ограничени до кампуса, бяха длъжни да носят маски, бяха снабдени с предварително подготвени ястия и бяха подложени на ежедневни температурни проверки и скрининг на симптомите. Инструкторите, назначени на всеки взвод, в който беше диагностициран положителен случай, бяха подложени на бързо qPCR тестване за SARS-CoV-2 и, ако резултатът беше положителен, инструкторът беше отстранен от дежурство.

На новобранците и инструкторите беше забранено да общуват с помощния персонал в кампуса, като персонала за пазачи и за обслужване на храната. След като всеки клас завърши карантина, беше извършено дълбоко избелващо почистване на повърхности в баните, душовете, спалните и коридорите в общежитията, а общежитието остава незаето поне 72 часа преди повторното заемане.

Какви са резултатите?

Вирусът все още се разпространява, макар че 90% от положителните тестове са безсимптоми. Невероятно е, че 2% от новобранците в CHARM са се заразили с вируса, дори когато всички без един остават безсимптомни. "Нашето проучване показа, че при група от преобладаващо млади мъже военнослужещи, приблизително 2% стават положителни за SARS-CoV-2, както е определено чрез анализ на PCR, по време на двуседмична строго наложена карантина".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИНТЕРЕСНО:

Ловците събирачи платили за земеделието с чума и гонорея

Новозеландец се татуира като Ледения Йоци, за да разреши мистерията му (ВИДЕО)

Кръв от пъпната връв е възможно да лекува рак на кръвта

Отдавна изгубен потънал остров край Бразилия е пълен със скъпоценни минерали

Откриха ген, който предпазва мъже от тежък COVID-19

Учени предлагат да ядем змийско: Как месото от питон може да ни влезе в менюто

„Култ към кървавото огледало“ е в основата на една от първите империи в историята

Открита е уникалната инсталация, разработена от Айнщайн за единствения му експеримент

Кето диета или периодично гладуване могат да помогнат при рак?

Археолози откриха най-древния пиърсинг

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com