Щастливците се раждат през лятото, дълголетниците – през есента

17018
Щастливците се раждат през лятото, дълголетниците – през есента
Снимка: iStock

За това, че цифрите влияят на нашия живот, астролози и нумеролози говорят отдавна. Те твърдят, че между датата на раждане, здравето, щастието и кариерата на човека има връзка. До неотдавна впрочем астролоците се смятаха и за единствените, които могат да отговорят на въпроса: Какво ни очаква в бъдеще? Сега към тях са се присъединили и учените.

Как цифрите влияят на нашия живот

Сериозни учени също са се заели с изследвания на влиянието на рождената дата върху живота на човека. Предразположеност към:

• излишно тегло,

• диабет,

• сърдечносъдови заболявания,

• алергии,

наред с други фактори, изглежда, също зависят от месеца на раждане. И дори това ще бъдем ли плахи, или оптимистични; левичари или десничари, ще имаме ли много деца и внуци, частично се решават още в момента на нашето раждане.

Още през 50-те години на миналия век австралийски лекар забелязал, че част от неговите пациенти, болни от рак, били родени в определени месеци. Това събудило любопитството му и той анализирал данните за почти 3000 случаи на смърт от онкологични заболявания.

Резултатът потвърдил неговото предположение: тези, които били родени от май до август, имал по-малък риск да заболеят от рак, отколкото всички останали. По-късни изследвания показали аналогични резултати.

А тези, които, напротив – се появявали на света през есента, макар и да не посрещали рождения си ден под горещите слънчеви лъчи, го посрещали в компания от:

• многобройни приятели,

• роднини

• и потомци.

Родените през есента са и сред тези, които достигат най-преклонна възраст, са установили учените от Института за демографски изследвания „Макс Планк“. Те са анализирали данните на повече от 1 милион души, починали в периода от 1968 до 1998 година в Австрия, Дания, САЩ и Австралия, и към момента на смъртта били над 50-годишна възраст. В Южното полукълбо всичко се измества: австралийците дълголетници се появяват на бял свят основно във второто тримесечие, от април до юни – тоест също през есента, но австралийската.

Зимният рожден ден, изглежда, повишава риска от някои „болести на цивилизацията“. Изследователи от университетите на Бристол и Единбург изследвали 4286 жени на възраст от 60 до 79 години, родени в период от 1919 до 1940 година в 23 различни града на Великобритания. Те установили, че при дамите, родени през зимата, често се откриват:

• високо ниво на холестерол,

Датата на раждане разкрива твоята дарба – провери коя е тя

Дори и да сте скептично настроени към магическите и вълшебните вярвания, вашата датата на раждане не е случайна и ви носи определена да...

• снижаване на белодробната функция,

• повишена предразположеност към сърдечносъдови заболявания.

Рискът от възникване на сърдечносъдови заболявания сред изследваните жени, появили се на бял свят в студените месеци от годината, бил по-висок с около 24 процента.

Щастливците се раждат през лятото

Месецът, в който човек се е появил на бял свят, влияе и на други фактори, например:

• неговия ръст,

• оптимизма му.

Знаците от вселената които не забелязвате

Вселената никога не спира да ни изпраща знаци, които да ни напомнят или да ни предупреждават за различни неща. Ние обаче или не сме зап...

Така проучване на Виенския университет, проведено върху данните на повече 500 000 наборници, е установило, че родените през пролетта са по-високи от тези, които са поели първи дъх в други времена от годината. Левичарите пък предпочитат да се появяват на бял свят от септември до февруари, а есенните деца по-често са плахи и нерешителни.

Късметлиите се раждат през лятото – за това свидетелства изследване на учените от Хартфордшир. В рамките на допитване, в което взели участие 40 000 души, професор по психология изследвал връзката между месеца на раждане и възгледите за живота.

Родените през лятото, изглежда, са уловили за опашката птицата на щастието – или поне така смятат самите те. Тяхната самооценка била по-висока, оптимизмът им – по-силен, а възгледите им за живота – по-позитивни, в сравнение с хората, родени през есента и зимата.

Но това няма нищо общо със зодиакалния знак и астрологията.

Учените обясняват причините с абсолютно рационални неща:

• климат,

• хранене,

Матрица на съдбата по дата на раждане

Матрицата на съдбата е чудесен начин да разберем какво ни очаква в бъдеще, защо животът ни се развива по този начин, а не по друг. Кар...

• инфекции,

• хормони,

• други фактори от околната среда,

които въздействат на бебетата по време на бременността на майката и в първите месеци от живота. Факторите, влияещи върху детето в тази фаза, имат дълготрайно въздействие върху:

• физическото,

• умственото

Ако сте родени на някоя от тези 3 дати, то значи имате специална ДУША

Според науката на нумерологията хората, които са родени на 5 – то, 13 – то и 23 – то число от месеца, са със специалн...

• и емоционалното развитие.

Месецът на раждане, съдейки по всичко, влияе върху пристрастията и антипатиите и, възможно, представлява независим рисков фактор за определени заболявания или, обратното, повишава устойчивостта към някои заболявания. Но не всеки, който се е родил в „рисков месец“, действително заболява.

Изследователи от университета в Цюрих са изяснили, че хората често умират в деня на своето раждане поради:

• сърдечни пристъпи,

• падания

• и дори самоубийства.

От датата ви на раждане зависи вашето бъдеще - всяко число е от ключово значение

Числото на живота може да определи вашето бъдеще и посоката, в която трябва да поемете. Затова е добре да прочетете следващите редове, ...

И също са отбелязали, че причина за такива печални събития се явява прословутият човешки фактор. Оказва се, че в знаменателния ден рождениците се отпускат, изпитват силни емоции и си позволяват повече, отколкото в обикновени дни. Но ако в това изследване всичко се свежда до емоционалното натоварване върху организма, то учени от Канада са установили връзка между кариерния растеж и рождената дата.

Учени от Училището по бизнес Sauder към Университета на Британска Колумбия (Ванкувър) са провели изследване, според което родените през лятото имат по-малки шансове да станат лидери. Те изучили биографиите на 375 ръководители от 500 компании в периода от 1992 до 2009 година.

Изследването показало, че децата, появили се на бял свят през юни или юли, най-рядко от всички стават директори. Най-много началници имало сред родените през март и април, 12,5 и 10,7 процента съответно. Обяснението на това явление също има напълно научен характер.

Според специалистите „летните“ деца изостават от своите връстници в ученето поради това, че в клас се оказват най-млади. По-големите деца с по-формирани навици за обучение се проявяват по-добре от всички останали. Техният успех в началното училище води дотам, че през целия си живот те се стремят да превъзхождат другите.

Излиза, че разпределението на децата по възраст в училище оказва влияние върху техните успехи през целия живот. И изобщо върху развитието на човека въздейства цялата съвкупност от физиологични и социални фактори. По принцип не съществува оптимален месец, в който да се родиш. Всеки от тях има своите плюсове и минуси. Но да бъдеш предупреден, означава да си въоръжен. Този, който знае за тях, има възможност по най-добрия начин да използва своите възможности и шансове, както и да противодейства на възможните рискове.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИНТЕРЕСНО:

Тестват нова ваксина срещу рак на кожата

Японски AI инструмент предвижда кога нови работници ще се откажат

Мистериозният ръкопис на Войнич може да е отчасти за секса и "женските тайни"

Магнитното поле на Земята се е формирало преди ядрото на планетата

Аварите са практикували многоженство, установиха генетици

Овъглен папирус разказва за последните часове от живота на Платон

Дигитализираха писмата на първия алпинист, едва разминал се да покори Еверест

Геолози построиха изображение на вътрешното ядро ​​на Земята

Учени: Следващата пандемия ще бъде причинена от грип

Откриха рядка находка на порцеланов жлъчен мехур в гробище на лудница в Мисисипи

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com